MBA képzés indult a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Fontos előrelépés a hazai katolikus felsőoktatásban és a PPKE történetében, hogy a 2023/2024-es tanévben egy 4 féléves MBA (Master of Business Administration) képzés indult, amelyben a gyakorlati megközelítés és az üzleti esettanulmányok kiemelt szerepet kapnak.

A Master of Business Administration, röviden MBA diploma a világon mindenhol a legmagasabb üzleti képzés. Így az MBA program a gazdasági szakterület leginkább üzletre fókuszáló, a nemzetközi vállalati gyakorlatban leginkább elismert mesterképzése.

Amellett, hogy a Pázmányos MBA megfelel a magyar képzési követelményeknek, és minden témakörben a lehető legmagasabb színvonalon oktat, a képzés elindításával két szempontból is újítást valósít meg. Egyfelől a képzés missziója egy értékközpontú üzleti szemlélet átadása, olyan szakemberek képzése, akik számára az üzleti profizmus mellett, a morális döntések meghozatala kiemelt jelentőségű. Az értékközpontú szemlélet közvetítése nem elsősorban tantárgyi tematikában testesül meg, hanem közvetett módon, viták és együtt gondolkodás révén.

A képzés másik specialitása, hogy az oktatók egy része célzott továbbképzésben részesült a Navarrai Egyetem barcelonai üzleti iskolájának oktatói által (IESE). Az IESE Business School a Financial Times rangsora alapján a világban vezető az üzleti képzések és ezen belül az MBA oktatási programok képzőhelyei között. A tavalyi év során az egyetem 13 oktatója elvégezte az IESE Business School által szervezett, kifejezetten erre a képzésre szabott módszertani továbbképzését, amely az esettanulmányokon alapuló oktatási módszertanok elsajátítását célozta meg, és reményeink szerint hozzájárul a Pázmányos MBA program magas színvonalú megvalósításához.

A PPKE-n eddig nem voltak üzleti, közgazdasági képzések, most ugyanakkor elindult az első ilyen képzés. Az egyetem a hátrányból előnyt kovácsolt az MBA képzés indításakor, mivel a képzés oktatóinak nagy részét a gyakorlati üzleti életből hívta meg, így a hallgatók a mindennapokban üzleti vezetői döntéseket hozó oktatóktól tanulhatnak.

A PPKE MBA programját választó hallgatók tanulmányait az egyetem jelentős ösztöndíjcsomaggal támogatja, amely magában foglalja egy külföldi félév lehetőségét is, a tanulmányok során nyújtott teljesítménytől függően növekvő lehetőségekkel.

Címlapkép: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

'Fel a tetejéhez' gomb