Tovább fűződik a tömegközlekedési-botrány Miskolcon

Nem gondoltuk volna, hogy van még lejjebb a miskolci tömegközlekedésben – fogalmazott Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP frakciószóvivője pénteken, a borsodi vármegyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Hollósy András beszédében felsorolta Veres Pál, Miskolc baloldali polgármesterének intézkedéseit az elmúlt évekről, melyben ártott a helyi tömegközlekedésnek:

  • Az elmúlt négy évben radikálisan megritkították a járatokat, helyenként csak óránként vagy másfél óránként járnak buszok a peremkerületekben, Budapestre pedig hamarabb lehet eljutni, mint Lillafüredről, Miskolctapolcára.
  • Bevezették Magyarország legdrágább vonaljegyét és bérletét, a bliccelőket pedig ajándék vonaljegyekkel jutalmazzák.
  • 2019-ig az ország legmodernebb közösségi közlekedése, busz-és villamos flottája működött Miskolcon, 3-5 percenkénti járatokkal, kiszámíthatósággal, tisztasággal. 2019-től pedig ezernyi sebből vérző, Veres Pál és a baloldali városvezetés által totálisan szétvert és szó szerint tömegközlekedéssé alacsonyodott.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, a legújabb változtatással újabb mélypontra jutott a helyi tömegközlekedés.

Mélypont, amelyből már nincs kiút a baloldalnak. Ezzel a döntéssel ugyanis végérvényesen megbuktak! Megbuktak, mert Veres Pál a közgyűlés nyilvánossága előtt jelentette ki, hogy nem felelős a tömegközlekedés helyzetéért!Ha nem ő, akkor ki a felelős kérem szépen?

– tette fel a kérdést Hollósy András. Hozzáfűzte, a tömegközlekedési vállalat szakszervezetei és üzemi tanácsa sem támogatta a menetrendi változtatásokat. Ezen felül csak az év végéig van fedezet a városvezetés szerint az új menetrend átalakítására – jegyezte meg.

Felszólítjuk ezért Veres Pál polgármester urat és csapatát, hogy első körben mondassa le a politikai tanácsnokokat a tömegközlekedési vállalat felügyelőbizottságából, akik a miskolciak pénzéből eddig semmilyen érdemi munkát nem végeztek.

Másodszor pedig kérdezze meg a miskolciakat, hogy nekik mi lenne a legjobb, mert bár átlátható városházát ígértek, átláthatatlanul kusza döntéseket hoznak folyamatosan. Harmadrészt pedig vállaljon felelősséget a tömegközlekedésért és a tisztességes miskolciakat ne kísérleti nyúlnak, a tömegközlekedési vállalatot pedig ne állatorvosi lónak nézze! Négy év városvezetés után nem ezt érdemlik a miskolciak

– zárta beszédét Hollósy András.

A címlapképen Hollósy András és Bajusz Gábor, önkormányzati képviselők. Fotó: Fidesz Miskolc

Iratkozzon fel hírlevelünkre