A remény zarándokai – Megvan a következő ifjúsági világtalálkozók témája

A remény zarándokai címet kapja a 2025-ös jubileum, és a szentévi felkészülésbe illeszkedően a remény lesz a középpontja az addig hátralévő két ifjúsági világnapnak – írja közleményében a vatikáni dikasztérium a sajtóközponton keresztül.

A 38. ifjúsági világnap témája a rómaiakhoz írt levélből vett idézet: „A reménységben örvendezzetek” (Róm 12,12), míg a 39. világnap témája Izajás próféta könyvéből való: „Akik az Úrban bíznak, járnak-kelnek, de nem lankadnak el” (vö. Iz 40.31).

Az idei és a jövő évi ifjúsági világnapok Krisztus Király ünnepére esnek, tehát november 26-ra és november 24-re, melyeket a részegyházakban tartanak meg. A közlemény idézi az 1965-ben kiadott Gaudium et spes – k. lelkipásztori konstitúciót:

Az öröm és remény, a gyász és szorongás, mely a mai emberekben, főként a szegényekben és a szorongást szenvedőkben él, Krisztus tanítványainak is öröme és reménye, gyásza és szorongása.

A mostani nehéz időkben tehát az egyház – mint akkor – szeretné újra fellobbantani a reményt a világban, valamint ezért bízik különösen a fiatalokban, akik a történelem főszereplői és az öröm misszionáriusai.

Christus vivit, ’Krisztus él’. Ő a mi reményünk, és e világ legszebb fiatalsága

– írja Ferenc pápa Christus vivit – kezdetű szinódus utáni buzdításában. A Világiak, Család és Élet Dikasztériuma aláhúzza, hogy most, a következő két ifjúsági világnap témájával a Szentatya arra hívja a fiatalokat, hogy mélyítsék el a keresztény remény jelentését és örömmel tanúskodjanak arról, hogy Krisztus él.

Forrás: Vatican News

A címlapkép forrása: MKPK Ifjúsági Bizottsága

Iratkozzon fel hírlevelünkre