Nem ússzuk meg: Már a Mancs őrjáratban is lesz non-bináris karakter

Sok kisgyermek kedvenc rajzfilmsorozata a Mancs őrjárat, amely most beállt az LMBTQ-lobbi zászlóshajóit vívő műsorok közé. A népszerű mese egyik spin-offjában ugyanis egy új, „nem bináris” karakter bukkant fel nemrég. Az eredeti meséket egyelőre nem érinti a változás, de ezek után érdemes résen lennünk.

A Mancs őrjárat mellékszálaként futó spin-off, a „Rubble & Crew” azaz Rubble és a csapat egyik írója szeptember 2-án az Instagramon jelentette be, hogy a Nickelodeon újonnan sugárzott epizódjában egy nem bináris karakter szerepel. Ezt a kifejezést azokra használják, akik nem azonosítják magukat sem férfiként, sem nőként.

Lindz Amer köszönetét fejezte ki a lehetőségért, hogy megírhatta a kérdéses epizódot, és megjegyezte, hogy egy ilyen jellegű feladat már régóta szerepelt a bakancslistáján.

„Szerettem volna írni egy nem bináris karaktert, aki törekvő és menő, valaki, akire a kölykök (és a tévénéző gyerekek) felnézhetnek. A készítők pedig találtak egy fantasztikus, nem bináris hangot River megszólaltatására. Nagyon örülök, hogy ez így alakult.”

Ha valakinek esetleg nem lenne egyértelmű, hogy River karaktere non-bináris, annak jól láthatóvá teheti, hogy a zoknija a transznemű büszkeség zászlajának színeiben pompázik. A kérdéses részben egyébként a kutyusok csillagvizsgálót építenek Rivernek, aki le akar fotózni egy hullócsillagot.

A sorozat felháborító módon olyan besorolással fut, amely megtévesztően azt jelzi a szülőknek, hogy az kisgyermekek számára biztonságosan nézhető. Ráadásul nem ez az első eset, hogy egy nem bináris karaktert bemutató gyerekműsort sugároztak a televízióban. Júniusban a meleg büszkeség hónapja alkalmából például a Cartoon Network „Mi, Baba Macik” című gyermekműsora két olyan karaktert mutatott be, akiknek angol nyelvű elnevezése a semleges (non-bináris) nemre utalt.

Magyarországon a Nick Jr. csatornán látható a sorozat. 2023. szeptember 4-én került vetítésre az első rész.

Forrás: The Christian Post

Kiemelt képünk forrása: Youtube videó részlet

Iratkozzon fel hírlevelünkre