Azbej Tristan: Fake news helyett a valóság – Magyarország a karabahi konfiktusban is a békét szorgalmazza

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felelős államtitkár a közösségi oldalán reagált arra, hogy az elmúlt napokban hamis híradások járták be a sajtót azzal kapcsolatban, hogy Magyarország megvétózta volna az Európai Unió Hegyi-Karabahhal kapcsolatos nyilatkozatát.

„A fake news helyett a valóság: Magyarország a karabahi konfiktusban is a békét szorgalmazza. Véget kell vetni az ott élő emberek szenvedésének.”

Kiemelte, hogy Magyarország fontos partnernek tekinti Azerbajdzsánt, és nagyra értékelik, hogy Örményországgal tavaly újra sikerült felvenni a diplomáciai kapcsolatokat. 

Kiemelte, hogy a Hungary Helps az elmúlt években segítséget nyújtott az örmény egyházakon keresztül az anyaországi, de a libanoni, szíriai és iraki örmény közösségeknek is. Humanitárius segítséget adtak, templomokat és iskolákat építettek újra a Közel-Keleten, az ösztöndíjprogram keretében pedig számos örmény fiatal tanulhat magyarországi egyetemeken. 2021-ben pedig sikerrel közvetítettek örmény fogvatartottak szabadon bocsátása és hazájukba való visszatérése érdekében.

„Magyaroszág segít. Józan ésszel, érző szívvel.”

A címlapkép forrása: Facebook/Azbej Tristan

Iratkozzon fel hírlevelünkre