673 millió eurót költött segélyprojektekre a katolikus egyház 2022-ben

A katolikus egyházmegyék, rendek és nemzetközi segélyszervezeteik világszerte 673 millió euró támogatást kaptak szociális és fejlesztési projektekre 2022-ben. „Ez a határokon átnyúló szolidaritás feltétlenül része egyházi küldetésünknek” – hangsúlyozta a Német Püspöki Konferencia által 2011-ben életre hívott Világegyház Konferencia elnöke, Bertram Meier augsburgi püspök a 2022-es évről szóló jelentésük megjelenésekor – olvasható a Pro keresztény média magazin oldalán.

A tájékoztatás szerint a pénz nagy része adományokból és egyházi adókból származik. A 2022-es évről szóló jelentés szerint a katolikus segélyszervezeteknek és egyházi rendeknek juttatott adományok csaknem 425 millió eurót tettek ki. Ehhez jött még hozzá 29 millió euró a világegyházi célokra szánt gyűjtésekből. A Német Püspöki Konferencia és az egyes egyházmegyék közel 47,8 millió euróval támogatták a segélyszervezetek munkáját az egyházi adóból. Állami támogatások is kaptak egyházfejlesztési projektekre, sürgősségi esetekre és katasztrófa-elhárításra.

Az afrikai, ázsiai, latin-amerikai és kelet-európai segélyprojektekről szóló jelentésekkel az éves jelentés betekintést nyújt az egyház globális munkájába. A mostani értékelés középpontjában a háború és az erőszak áll, valamint az a kérdés, hogyan lehetséges ilyen körülmények között az élet és a hit.

A címlapkép illusztráció. Fotó forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre