Szili Katalin: minden magyar számít

Minden magyar számít – mondta a kormány számára legfontosabb alapelvként Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szombaton Nyíregyházán, a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány konferenciáján tartott előadásában.

Kifejtette: “ebben benne van az is, hogy mi számítunk mindenkire, aki a világban bárhol él, ugyanakkor a világban bárhol élő magyarok is számíthatnak ránk”.

Nemcsak közösségben, hanem egyénenként is, hiszen a kormány nemcsak erkölcsi, hanem anyagi támogatással is segíti a magyar közösségeket, fiatalokat a nyelv, a kultúra és a magyar hagyományok elsajátításában – mondta.

Szili Katalin hozzátette, “ez adja az identitásunkat, azt az önazonosságot, amely alapján azt mondjuk, hogy magyarok vagyunk, hiszen gondolkodásunkban, nyelvünkben, kultúránkban ez az ami összeköt bennünket”.

(MTI)

Címlapkép: Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó előadást tart a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány konferenciáján a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán Nyíregyházán 2023. szeptember 16-án. MTI/Balázs Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre