Többezren tiltakoztak az ártatlan életek kioltása ellen Londonban

Az abortusz elpusztítja az élethez való jogot – többek között ezzel a transzparenssel vonult végig mintegy 7000 békés demonstráló London utcáin, hogy tiltakozzanak a meg nem született életek értelmetlen kioltása ellen.

A hétvégén Londonban került megrendezésre az Élet menete (March for Life), amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet az abortuszok számának elkeserítő növekedésére, valamint arra, hogy az élethez minden meg nem született embernek joga van. A résztvevők – mintegy hétezer ember – a londoni Parlament előtti téren gyülekeztek, ahol egy maroknyi radikális abortusz-aktivistával is meggyűlt a bajuk. 

A menethez kapcsolódó tüntetésen a March for Life társigazgatója, Isabel Vaughan-Spruce arról beszélt, hogy nemrég azért tartóztatták le, mert némán imádkozott a terhességmegszakítások ellen egy angliai abortuszközpont előtt.

„A második alkalommal, amikor letartóztattak, az volt az indok, hogy imáim sértésnek minősülnek. Elmondom, mi a sértő: hazánkban a valaha volt legmagasabb számú terhességmegszakítást végzik jelenleg, ebből évente 100 000 ismétlődő abortusz. A kormányunk egyetlen válasza erre pedig az, hogy még keményebben lépnek fel azok ellen, akik békés úton kínálnak alternatívát a bajba jutott terhes nőknek…”

A meneten részt vett Edward Leigh brit tory képviselő is, aki úgy fogalmazott, „Nagyszerű látni, hogy ilyen sokan megjelentek a hétvégi  rendezvényen – védve társadalmunk legkiszolgáltatottabb tagjainak jogait.”

Kép forrása: Lifenews.com

A meg nem született gyermekek védelméért alakult brit életvédő szervezet (Society for the Protection of Unborn Children azaz SPUC) szerint az idei Élet menete nagyon sikeres volt. A szervezet molinója azt hirdette, hogy munkájukkal azt szeretnék elérni, higy az abortusz elképzelhetetlenné váljon a társadalmunkban. 

„Szombaton egy újabb nagysikerű Élet menete zajlott Londonban annak ellenére, hogy vonatsztrájkok nehezítették az oda jutást. A becslések szerint rekordszámú, 7000 életpárti ember vonult át London központján! A szokásosnál jóval több abortuszpárti tüntetőt is láttunk, de ez csak azt jelenti, hogy az Egyesült Királyság életpárti mozgalma rettenetesen sok jót tesz és mond” – áll a szervezet közleményben. 

Forrás: Lifenews.com

Kiemelt képünk forrása: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre