Egy katolikus színész útja Hollywoodban

Hollywood világa mindenki számára kihívás lehet, aki megpróbálja megőrizni a hitét és az integritását, de Alex Dee katolikus színész nem adta fel, és a próbatétel közelebb is vitte őt Istenhez – írja a Church Pop

A katolikus úriember podcast egyik adásában Alex Dee megosztotta, hogy a színészi útja Los Angelesben kezdődött, ahol gyakran találkozott olyan szerepekkel és projektekkel, amelyek szemben álltak a hitével. 

„Annyi tartalom megjelenik, de rengeteg van közöttük, ami szemét” – mondja Dee, aki felállított maga számára egy mércét: „Ha a szüleim nem tudják megnézni, akkor én sem akarok benne lenni”.     

Beszélt arról, hogy néha a történetmesélés iránti szenvedélye összeütközik a hitével, miközben mélyen inspirálja J.R.R. Tolkien munkássága, aki hívő katolikus volt.

„A Gyűrűk urán nőttem fel, tanultam Tolkienről és a hitéről, és nagyon inspirált, hogy ezt hogyan építette bele a történetbe”. 

Ez vezette Dee-t, hogy kissé távolabb lépjen Hollywoodtól, és olyan tartalmakat hozzon létre, amelyek a hitét tükrözik. Ennek az eredménye a „Saints Alive”, egy audió drámasorozat, amelyet szentek élete ihletett.   

„A szentek történetei csodálatosak. Epikus történetek” – mondta. 

A hit által vezérelt történetmesélés iránti elkötelezettségének célja, hogy megérintse a szíveket és közelebb vigyen másokat Krisztushoz.

„Ha egyszer a szívedbe hatol, rájössz, hogy az egyház teológiája nem csak erőteljes, de gyönyörű is”.   

Alex a hite iránti rendíthetetlen elkötelezettségével és a munkája iránti odaadásával megmutatja, hogy maradhat valaki hű a hitéhez, bármit is csináljon, miközben az a küldetése, hogy inspirálja a szentek következő generációját. 

A címlapkép forrása: YouTube/The Catholic Gentleman

'Fel a tetejéhez' gomb