Virágokkal és mécsesekkel emlékeznek Prigozsinra Oroszországban – VIDEÓ

Virágokkal emlékeznek Jevgenyij Prigozsinra Oroszországban, miután szerdán a Wagner zsoldoscsoport alapítójának magángépe lezuhant. Egyes feltételezések szerint megtervezett volt a baleset, miután június 23-án az orosz magánhadsereg fellázadt az orosz kormány ellen.

Augusztus 23-án egy Moszkvából Szentpétervárra tartó magánrepülőgépen tíz személy, többek között Jevgenyij Prigozsin, illetve a Wagner-alapító Dmitrij Utkin is életét veszthette. A Wagner csoport vezetőjéről Oroszország több pontján is virágokkal és emlékeznek meg. 

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szintén részvétét fejezte ki a szerdai repülőgép-katasztrófa áldozatai hozzátartozóinak, és a tragédia alapos kivizsgálását ígérte. Prigozsin mellett a Wagner-csoport néhány magas rangú tisztjét is elvesztette.

Két hónappal a  Wagner zsoldoscsoport zendülése után zuhant le

Június 23-án a Wagner-csoport orosz magánhadsereg fellázadt az orosz kormány ellen. A lázadás az orosz védelmi minisztérium és Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezetője közötti fokozódó feszültségek közepette alakult ki.

A lázadás során az orosz hadsereg legalább tizenhárom katonája halt meg, míg két orosz katonai disszidens Wagner oldalán harcolva meghalt.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre