Musk perelni akarja Soros György alapítványait a szólásszabadság elfojtása miatt 

Elon Musk amerikai milliárdos és vállalkozó közölte, hogy be akarja perelni Soros György alapítványait, ugyanis véleménye szerint azok azon munkálkodnak, hogy elnyomják a szólásszabadságot. 

„A Soros által alapított NGO-k a szólásszabadság visszaszorítását követelik, miközben a politikusok gyűlöletkeltő félretájékoztatást terjesztenek” – című cikkre reagált Elon Musk a közösségi oldalán, és azt írta, hogy 

„Pontosan. Az X (korábban Twitter – a szerk.) jogi lépéseket fog tenni, hogy ezt megakadályozza. Alig várom, hogy elkezdődjön a felderítés!”. 

Ben Scallan a cikkében azt állítja, hogy a Soros által finanszírozott szervezetek támogatják a cenzúrát Írországban és Skóciában, amely magába foglalja a házkutatásokat és a privát telefonjaik és számítógépük ellenőrzését is. Ezen intézkedések alapját pedig az képezi, hogy a Soros-szervezetek, elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítvány és a politikusok szerint megnőtt a gyűlölet-bűncselekmények száma. 

Scallan úgy véli, hogy valójában nem a bűncselekmények száma nőtt meg, hanem manapság már mindenre rá lehet fogni, hogy gyűlölet-bűncselekmény, amely előítéleten alapul. 

Musk és Soros között régóta tart az ellenségeskedés. Májusban az üzletember közzétett egy tweetet, amelyben azt írta, hogy Soros gyűlöli az egész emberiséget, és az X-Men Magnetójához hasonlította – teszi hozzá a RIA

A címlapkép forrása: MTI/EPA/Alexander Becher


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb