A HírTV közleményt adott ki Pálffy István menesztésével kapcsolatban

Pálffy István augusztus 21-én a Hír TV Napi aktuális című műsor házigazdájaként tért vissza a tévé képernyőjére 13 év után, azonban mindössze egy napig maradhatott a pozícióban. A volt műsorvezető Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetésében olyan dolgokat jelentett ki, miszerint „türelemmel kell lenni egy olyan betegség iránt is, mint a pedofiloké”.

A csatorna az alábbi közleményt tette közzé a honlapján:

A Hír TV-n 2023. augusztus 21-én sugárzott Napi aktuális című műsorban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen csatornánk elveivel és hitvallásával. A Hír TV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől, amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érinthetett. A Hír TV a mai napon azonnali hatállyal szerződést bontott Pálffy Istvánnal

– indokolták Pálffy István menesztését.

Márki-Zay Péter volt a műsor vendége

A műsorvezető első vendége Márki-Zay Péter, a baloldali összefogás korábbi miniszterelnökjelöltje volt, akivel az alábbi párbeszéd zajlott le:

P.I.: Én erre egy másik példát akartam hozni, és hozom is, hogy mondjuk, ugye, van az, hogy, ugye, bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeik.

M-Z. P.: Bocsánat, milyen türelemmel kell lenni a pedofília felé?

P.I.: A pedofil betegség felé.

M-Z. P.: Miért kell türelemmel lenni a pedofília felé?

P. I.: Azért, mert minden beteggel szemben türelmet kell tanúsítani.

M-Z. P.: Elnézést, de egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmet tanúsítani a tömeggyilkossággal.

P. I.: Az is egy mentális betegség.

M-Z. P.: Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával.

P. I.: Nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, én azt mondom, hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó.

M-Z. P.: Nem lehet kérdés, hogy a pedofilokkal szemben a gyerekeket kell megvédenünk, ezért is kell rendszerváltás.

A címlapképen Pálffy István. Forrás: Hír TV/Képernyőfelvétel

Iratkozzon fel hírlevelünkre