Fidesz: a dollárbaloldal lebontaná a határkerítést és migránsgettókat hozna létre

A dollárbaloldal lebontaná a határkerítést, és migránsgettókat hozna létre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel Mustó Géza, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusának sajtótájékoztatójára reagálva.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaztak: átlátszó és álságos, amikor Gyurcsányék a migrációról magyaráznak. Hozzátették: ma már mindenki tudja, hogy a dollárbaloldal örömmel végrehajtaná Brüsszel és a Soros-hálózat migránsbetelepítési terveit, lebontanák a határkerítést és migránsgettókat hoznának létre Magyarországon. A baloldal mindezt többször világossá tette – emelték ki.

Azt írták, a Fidesz és a KDNP azonban továbbra is kitart a szigorú határvédelem mellett, hozzáfűzve, az elmúlt években több százezer bevándorlót állítottak meg. A migránsok egyre agresszívebbek és gyakran felfegyverkezve érkeznek a határhoz – jelezték a közleményben. Ismertették, hogy csak idén 91 ezer határsértőt tartóztattak fel a magyar rendőrök, és 700 embercsempész ellen indult büntetőeljárás. Felháborítónak nevezték, hogy Brüsszel nem képes támogatni a határvédelmet, azt viszont elvárják, hogy az elfogott külföldi embercsempészeket a magyar börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsák fogva.

(MTI)

A címlapképen pengésdróttal megerősített kapu és kerítés a röszkei közúti határátkelőhelyen 2020. január 29-én. 
MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Iratkozzon fel hírlevelünkre