Kevesebb a házasság Ukrajnában a háború miatt

17 százalékkal csökkent a regisztrált házasságok száma Ukrajnában az idei év első felében, tavalyhoz képest. Viszont harmadával nőtt a válások száma – számolt be az Opendatabot kutatásában.

Idén mindössze két régióban nőtt a házasságkötések száma a tavalyi év azonos időszakához képest: Harkiv (+19 %) és Szumi megyében (+6 %). Jelentős csökkenés figyelhető meg Zaporizzsjában (-36 %), Dnyipropetrovszk megyében (-34 %), amely tavaly vitathatatlanul az elsők között volt az új családok számát tekintve, és Ternopil megyében (-32 %).

A platform a válások számának növekedését is rögzítette: januártól júniusig 10 139 válást regisztráltak. Ez 33 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában (7632).

Az idei válások számát tekintve a főváros áll az élen – ott 1678 válást jelentettek be. 2022 első félévéhez képest számuk csaknem megduplázódott – és 14 százalékkal nőtt 2021 megfelelő időszakához képest – áll a közleményben.

Forrás: KiSzó

A címlapképen ukrán katonák a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Marjinka környékén húzódó fronton 2023. május 8-án.
MTI/AP/Libkos

Iratkozzon fel hírlevelünkre