Nem jelenhetett meg az élet- és kereszténypárti interjú egy amerikai golf lapban

A Global Golf Post, a golf világának egyik legnagyobb kiadványának újságírója, Steve Eubanks felmondott, miután a szerkesztők nem engedtek neki közölni egy interjút, amelyben Amy Olson keresztény, életpárti véleményt mond – írja a Breitbart. 

Steve Eubanks író, a Global Golf Post korábbi munkatársa szerint szerkesztői „kiakadtak”, miután megtudták az interjú tartalmát, és megfogadták, hogy a cikket nem fogják megjelentetni, hacsak Eubanks nem veszi ki belőle az élet- és kereszténypárti részeket.

Miután a szerkesztők nyilvánosságra hozták követeléseiket, Eubanks felmondott.

Eubanks és Olson a júliusi U.S. Women’s Open golfbajnokságon találkoztak, ahol a sportoló hét hónapos terhesen versenyzett. 

Az interjú során – amelynek nem publikált változatát a The Blaze szerezte meg – Eubanks arról kérdezi, milyen reakciók voltak a döntésével kapcsolatban. 

„Megtisztelő, hogy az emberek felkapták a történetet és érdeklődtek iránta. Úgy érzem, mindenki támogatott. Csak támogatást kaptam, és ezt nagyon nagyra értékelem” – mondta Olson, aki kiemelte azt az iróniát, hogy a Roe kontra Wade ítélet évfordulójához közeledve terhesen versenyzett.

„Ironikus, hogy egy évvel ezelőtt, amikor a Roe v. Wade-et hatályon kívül helyezték, én egy nagy bajnokságon játszottam Washington mellett, és akkor mindenki fel volt háborodva. Most, egy évvel később, az emberek ünneplik, hogy egy meg nem született gyermekkel játszom, akit életként ismernek el.” 

A golfozó szót ejtett a hitéről, és a keresztény értékeket nyilvánosan hangoztató emberek kihívásairól.

„Ez nagyon nehéz. Kereszténynek lenni mindig is politikai töltetű volt, mert a kereszténységnek az életed minden területét érintenie kell. Én az átfogó kereszténységben hiszek. Ez diktálja, hogyan bánsz az emberekkel, hogyan gondolkodsz a világról, és milyen döntéseket hozol”. 

Olson hozzátette: „De az elmúlt évtizedben ez rendkívül nehézzé vált, mert sok minden, amit a kereszténység képvisel, a politikai csatározás részévé vált. Krisztus nem változtatta meg a nézeteit egyik dologgal kapcsolatban sem, de a kultúra megváltozott”.

Eubanks elmondta, hogy miután beadta az interjút, mindössze öt órába telt, hogy felhívja a szerkesztő, aki így fogalmazott: „A munkatársak megőrülnek. Azt mondják, hogy ezt nem adhatjuk ki”.  

Mint Eubanks elmondta, tiltakozott: „Nagyon hangosan harcoltam azért, hogy lehozzák, mondván: »Ez egy hír, mi egy hírcsatorna vagyunk«. És egybe esett azzal, amit üzenni akartam – de ha pontosan az ellenkezőjét mondta volna, akkor is harcoltam volna azért, hogy lehozzuk”. 

Több telefonos veszekedés után Eubanks ultimátumot kapott: a szerkesztő azt mondta neki, hogy „az egyetlen módja, hogy lehozzuk ezt a cikket az, ha kivesszük az abortuszt és a keresztény dolgokat”. 

Az újságíró szerint ezek a szavak megtették a hatásukat, ugyanis ezután azonnal felmondott. 

„Az utolsó mondat megmutatta nekem, hogy nem csak hírellenesek, hanem határozottan keresztényellenesek is. És ezt egyszerűen nem tudtam elfogadni”. 

A Global Golf Post állítólag nem az egyetlen olyan médium, amely nem volt hajlandó megjelentetni az Olsonnal készített interjúját. Eubanks azt állítja, hogy a USA Today Golfweek egyik írója is megpróbálta átvenni a történetét, aki megírta a cikket, és megkapta a jóváhagyást az adott szerkesztőségtől, de aztán más szerkesztők felülbírálták a döntést. 

A címlapkép forrása: Unsplash 

Iratkozzon fel hírlevelünkre