Az amerikaiak szívnak Joe Biden bevándorlás-pártisága miatt

Joe Biden

A nagyfokú migrációs áradat felduzzasztja az amerikaiak lakhatási költségét, a lakosok szerint mindez Joe Biden amerikai elnök bevándorlás politikájának következménye.

A Wall Street Journal cikkezett korábban a bevándorló áradat és bérleti díjak egyenes arányú növekedéséről, ami különösen fájó az embereknek az inflációs krízis kellős közepén.

Egyes felmérések szerint egy százalékos migrációs növekedés átlagosan három százalékos emelkedést jelent a lakhatási költségekben.

Az Egyesült Államokban a lakásárak inflációja messze a legnagyobb mértékben hozzájárult a 2023. márciusi inflációhoz – írta tweetjében Kathy Jones közgazdásza. Az általa tweetelt grafikonon sötétkékkel látható a lakásinfláció domináns részesedése:

 

A Tennessee állambeli Columbiában már odáig fajult a helyzet, hogy a bérlők szervezkednek, miután az elmúlt években a lakbérek robbanásszerűen megemelkedtek, ami miatt egyre többen váltak hajléktalanná – írja a USAToday. Akik még képesek kifizetni a lakbért, azok is minden nap amiatt rettegnek, hogy hamarosan kilakoltatják őket.

A városi lakások magas ára sok fiatal amerikait vidéki közösségekben tart, míg a migránsok és gyermekeik a városi lakásokba szorulnak. Ez a folyamat biztosítja, hogy a migránsok és gyermekeik megkapják a városi élet gazdasági lehetőségeit, amelyek egyébként az amerikaiak gyermekeihez kerülnének – véli Leah Boustan, egy bevándorláspárti akadémikus.

Nem számít, hogy szüleik melyik országból érkeztek, a bevándorlók gyermekei nagyobb valószínűséggel haladják meg szüleik jövedelmét felnőttként, mint az Egyesült Államokban született gyermekek

– írta korábban egy cikkében a gazdaságtörténész.

Forrás: V4NA

A címlapképen Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2021. április 8-án, ahol a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos intézkedéseket jelentette be.
MTI/EPA/ABACA/Yuri Gripas

Iratkozzon fel hírlevelünkre