Szűz Mária ikonokkal hívják fel az üldözött keresztényekre a hívők figyelmét

A Nasarean nevű non-profit keresztény szervezet Szűz Máriát ábrázoló ikonokat helyez ki a világ számos templomában, hogy emlékeztesse a hívő embereket, hogy imádkozzanak az üldöztetéssel szembesülő hívőtársaikért – írja a Christian Post.

Benedict Kiely atya 2014-ben alapította a non-profit szervezetet, és a szervezet világszerte segíti az üldözött keresztényeket, de elsősorban a Közel-Keletre összpontosít. A Nasarean honlapja szerint Stockholm érseke, Anders Arborelius bíboros, július 22-én áldotta meg a Szent Mártírok Szíriai Katolikus Egyház szentélyét. Az ikon felállítására és megáldására az eseményt ünneplő szír katolikus szentmisét követően került sor. A stockholmi székhelyű templomban lévő szentély a negyedik installáció, amelyben a csoport közreműködött, és Nasarean szerint ez az első ilyen létesítmény Európában.

Ez egy különösen különleges templom a nasareusok számára – a szentély néhány modern mártírt ábrázol, köztük Fr. Ragheed Ganni és Raho püspök – mindketten Moszulban haltak mártírhalált

– közölte a keresztény érdekvédő szervezet.

Igazán áldottak és nagyon bátorított bennünket ez a csodálatos élmény; kérjük, tartsátok meg üldözött testvéreinket imáitokban és áldjátok mindazokat, akik lehetővé tették ezt a legújabb installációt!

– tették hozzá. A National Catholic Register keddi jelentése szerint Kiely kijelentette, hogy a szentély célja, hogy segítsen a nyugati keresztényeknek emlékezni Krisztusban élő testvéreikre, akik üldöztetéssel néznek szembe a világ más részein.

A hívőket az Apostolok Cselekedeteiben foglalt előírás megismétlésére hívják, ahol az egyház folyamatosan imádkozott, amikor Szent Péter börtönbe került

– mondta a Nasarean alapítója az NCR-nek adott nyilatkozatában. A katolikus pap nehezményezte, hogy szerinte hiányzik a kezdeményezőkészség a különböző országok katolikus vezetői között, és kijelentette, hogy sokuk első világbeli prioritása a társadalmi vagy környezeti kérdésekre összpontosul.

Az Open Doors’ listája szerint több mint 360 millió keresztényt üldöznek hite miatt, valamint minden hetedik keresztényt üldöznek világszerte. Ez volt a Nasarean fő inspirációja a cselekvésre.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre