Dics Suli 2023 – „Egy hely, ahol csiszolhatod Istentől kapott ajándékod”

„Egy hely, ahol csiszolhatod Istentől kapott ajándékod” – hangzik el a mottó minden évben, ezúttal 2023 júliusában is. A több évtizedes múltra visszatekintő Dics Suli idén nyáron is megajándékozta a keresztény könnyűzenét szeretőket és a keresztény könnyűzenét tanulni vágyókat egyaránt.

Immár huszonkettedik alkalommal rendezték meg az eseményt. Az idei évben július 12-15. között. A keresztény könnyűzenét kedvelők körében az utóbbi években már szinte szokássá vált a Dics Suli alkalmain való részvétel.

A Dics Suli Credo-ja:

„Hiszünk a magyarországi ébredésben, várunk egy egész nemzetünkre kiható szellemi megújulást. Úgy gondoljuk, hogy ebben része lesz a valódi, szellemi és Isten iránt elkötelezett dicsőítésnek és imádásnak is. Éppen ezért szeretnénk tanulni az Úrtól és egymástól, képezni a dicsőítő szolgálók újabb és újabb generációit, hogy a magunk részét ebben a mennyei tervben betöltsük.”

Ami a programokat illeti, idén is kiemelt szerepet kapott a keresztény könnyűzenészek oktatása. A Nyári Dicsőítő Iskolában a hét folyamán olyan nagy tapasztalattal rendelkező, magasan képzett, keresztény zenész tanárok, dicsőítők tanítottak, mint Tóth Marcell, Fóris Rita, Ferencz Péter vagy maga az esemény megálmodója Lakatos Péter. 

A hangszeres képzés mellett helyet kaptak a dalfordítás, festészet, színpadi jelenlét, dicsőítés vezetés és egyéb kurzusok is.

A kurzusok mindegyikéről elmondható, hogy a technikai képességek elsajátításán túl, a tanárok igyekeznek szemléletmódbeli támpontokat is adni, annak érdekében, hogy a résztvevők igazán ki tudjanak teljesedni ebben a szolgálatban.

Esténként a közös dicsőítő alkalmakon válik gyakorlattá az aznap megszerzett tudás.

„A tábor nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedhessünk sok dicsőítővel, szolgálóval, akik Magyarország különböző régióiból, a határon túlról, különféle gyülekezetekből érkeznek, így valójában egymástól is sok inspirációt nyerhetünk.”

A Dics Suli ezenkívül minden évben megjelentet egy új lemeznyi dicsőítő dalt, amivel idén sem maradtak adósok. A dalok már elérhetőek fizikai formátumban és digitálisan is.

A Dics Suli kitörölhetetlenül beírta magát a magyar keresztény könnyűzene történelmébe és úgy tűnik mintha évről-évre magasabb fokozatra kapcsolnának abban, hogy segítsék a résztvevőket ajándékaik és tehetségük kibontakoztatásában, mindezzel Isten Királyságát építve.

A Magyar Kormány 2020-tól támogatja az eseménysorozat létrejöttét.

 

 

Czinke Máté

Iratkozzon fel hírlevelünkre