LMBTQ-középiskola nyílik Amerikában

LMBTQ-központú középiskola nyílik Arizona államban, amely alternatív oktatást kínál a diákoknak az LMBTQ+ történelem és a szexuális kisebbségeknek szóló tananyag köré csoportosítva. Az amerikai diákok augusztustól iratkozhatnak be a Phoenix belvárosában található Queer Blended Learning Centerbe, a one-n-ten nevű LMBTQ+ ifjúsági nonprofit szervezetnél.

Az iskola alapítója, Nate Rhoton elmondta, hogy az alternatív oktatás az állami törvényhozás által az év elején elfogadott LMBTQ-ellenes törvényekre válaszul jött létre, azt állítva, hogy az iskola megmenti az LMBTQ-közösséghez tartozó gyerekek életét.

Országosan azt látjuk, hogy az LMBTQ-fiatalokat törvényhozási támadások érik

– mondta Rhoton, aki szerint ez kulturális háború, amelynek epicentrumában az LMBTQ-közösség áll, ezért pedig feltétlenül szükséges és valójában életmentő a fiatalok számára kialakított LMBTQ intézmény.

Van egy olyan hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos csoport, akiknek igazán jól jönne egy biztonságos tér, ahol valóban kivételes oktatásban részesülhetnének, amely a saját identitásukhoz kapcsolódik

– magyarázta Rhoton. A Queer Blended Learning Center napi LMBTQ-történelemórákat kínál majd a diákoknak egy olyan tantervvel, amely az LMBTQ+ közösség különböző jelentős történelmi személyiségeit emeli ki. A tanulóknak emellett alapvető matematikai, természettudományos és angol nyelvtudást is kínálnak majd online kurzusokon keresztül. 

Az iskolát alapító one-n-ten nonprofit szervezet elsődleges célja a 14 és 24 év közötti leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBTQ) fiatalok támogatása. 

A Sex FYI elnevezésű egészségügyi és wellnessprogramban való részvétel során a 14-17 éves fiatalok megtanulják, hogyan navigáljanak a kapcsolatokban transz vagy nem bináris személyként. Minden hónap harmadik szerdáján a nonprofit szervezet olyan programokat kínál, amely nemi megerősítő egészségügyi témákat érint, mint például a hormonok, a nemi megerősítő műtétek, nemi szorongásra vonatkozó tippek és eszközök.

Forrás: Origo

A címlapkép forrása: Pixabay

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre