Amerikai tábornok: a mesterséges intelligencia a zsidó-keresztény értékeket fogja tükrözni 

Bár az amerikai hadsereg állományában még nincsenek teljesen mesterséges intelligencia által irányított fegyverek, amikor ezeket bevetik, az irányító mesterséges intelligencia a zsidó-keresztény értékrendet fogja alapul venni – mondta Richard G. Moore Jr. altábornagy, az amerikai légierő tervekkel és programokkal foglalkozó vezérkari főnök-helyettese.

A szóban forgó fegyverek (LAWS) „a fegyverrendszerek egy speciális osztálya, amely érzékelőkészleteket és számítógépes algoritmusokat használ a célpont önálló azonosítására, a célpont megtámadására és megsemmisítésére”. 

Moore kiemelte, hogy az USA még nem áll készen a LAWS evetésére, és úgy gondolja, hogy a hadseregnek etikai kötelessége, hogy az embereket bevonja a kutatásba és a fejlesztésbe – írja a Christian Post. 

Úgy véli, hogy az ellenfél gondolkodása attól függ, hogy a hadviselés szabályai szerint játszanak-e. „Vannak társadalmak, amelyeknek egészen más az alapja, mint a mienknek” – fűzte hozzá. 

„A mi társadalmunk egy zsidó-keresztény társadalom, és van erkölcsi iránytűnk. Nem mindenkinek van. És vannak olyanok, akik hajlandóak a végsőkig elmenni, függetlenül attól, hogy milyen eszközöket kell alkalmazni. Erre fel kell készülnünk”. 

Hozzátette, hogy mérlegelni kell azt is, hogy egy fiatal katonára bízzák-e a döntést a terepen, aki talán három-négy napja nem aludt, nem evett rendesen, és biztosan nem zuhanyozott, vagy egy olyan algoritmus döntsön, amely sosem fárad el. 

„Ha megértjük, hogyan hoz döntéseket az algoritmus, és bízunk benne, akkor inkább ezt választjuk – sosincs melege, nem fárad el, nem éhezik meg”. 

„De amíg nincsenek meg az etikus mesterséges intelligencia alapjai, amelyek ezt lehetővé teszik, addig nem juthatunk el idáig. Ez egy nagyon fontos vita” – tette hozzá.

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre