Nick Vujicic az amerikai egyházaknak: szólaljanak fel bátran az abortusz és a pornográfia ellen 

Nick Vujicic felhívást intézett a szerinte egyre inkább „téveszmés” amerikai egyházakhoz: térjenek meg és szólaljanak fel bátran az olyan égető kérdések ellen, mint az abortusz, a pornófüggőség és a prostitúció, mielőtt túl késő lenne. 

„Szerintem a legtöbb egyház téveszmés” – jelentette ki a Christian Postnak. Hozzátette, hogy ő nem újjászületésért imádkozik, hanem bűnbánatért. 

„Nem hiszem, hogy Amerika egyetlen áldást sem érdemel már Istentől; egyet sem. Meg kell térnünk. És nem csak el kell fordulnunk a dolgoktól, hanem fel kell szerelnünk az egyházat (a harchoz – a szerk.) és bátorítanunk kell rá” – jelentette ki. 

Kitért arra is, hogy az amerikai egyházak jelentős részét adósságok terhelik: „Amerikában 100 ezer templomunk van, amelyek 498 milliárd dollárnyi adósságot jelentenek olyan épületekért, amelyek félig üresek”. 

Arra bátorította a keresztényeket, hogy „ahelyett, hogy csak panaszkodnátok arról, hogy mi történik az iskolákban, menjetek és vegyetek részt aktívan. Tényleg hiszem, hogy a médiában, a politikában és az üzleti életben a keresztények a fényt jelentik a sötétben” . 

Hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy a lelkészek a szószékről foglalkozzanak olyan kényes témákkal, mint a „pornófüggőség az egyházban” és a szexkereskedelem.

Elismerését fejezte ki azok számára, akik olyan megosztó témákkal foglalkoznak, mint a nemi identitás és a szexuális irányultság, és hozzátette, hogy 

„egy kicsit erősebb gerincet kell növesztenünk, és meg kell mondanunk nekik az igazságot; mondjuk el nekik az igazságot szeretetben”. 

Kiemelte, hogy Amerikában minden harmadik lányt szexuálisan zaklattak, minden ötödik fiút pedig molesztáltak már. „Fentanil mindenütt. Sorra halnak meg a gyerekek a bulikban, betépnek, berúgnak, úgy, mint még soha. Figyelnünk kell rájuk, és egy kicsit szigorúbbnak kell lennünk velük. De aztán el kell mondani nekik az igazságot. Beszélgetni kell velük”.   

Sürgette a keresztényeket az erős családi kötelékek ápolására: „A démonok most is bátran az arcotokba röhögnek, mint még soha”. 

„Imádkozzatok tehát, tanuljatok meg imádkozni. Tanuljatok meg kapcsolatot teremteni a gyerekeitekkel, tanítsatok nekik dolgokat, mutassatok nekik dolgokat. Mondjátok nekik minden nap: »Gyönyörű vagy«”.

A címlapképen Nick Vujicic látható Budapesten 2023.03.11-én. (Fotó: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián)


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb