Koskovics Zoltán: Védeni kell a civilizációt a pusztító rögeszmék ellen

Amit tehetünk az, hogy a nyilvánosság erejével lépünk fel a pusztító rögeszméikkel szemben – mint például a migráció vagy a gyermekeket támadó genderideológia. Kiemelt szerepe van ebben Magyarországnak, hiszen nálunk még valódi szólásszabadság van: a magyaroknak szabad leleplezniük Sorosék terveit – mutatott rá Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője a Gondolának.

Mint a Vasárnap.hu is megírta, az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center, MRC) által létrehozott szólásszabadság-párti ernyőszervezet, a Szövetség a Szólásszabadságért (Free Speech Alliance, FSA) bejelentette az Alapjogokért Központ csatlakozását. 

L. Brent Bozell, a Médiakutató Központ alapító elnöke megállapította, az amerikai kormány kényszert alkalmazott és összejátszott a közösségimédia-vállalatokkal a szabadságjogok cenzúrázására és eltiprására, azonabn az atlanti tengely országaiban továbbra is az USA a demokrácia mintaállama. Koskovics Zoltán szerint korai lenne temetni a szabadság eszméjét az Egyesült Államokban, különösen európai összevetésben.

A magukat „kereszténydemokratának” mondó pártok is zokszó nélkül elfogadják a progresszív fősodor véleménymonopóliumát. Ehhez képest az Egyesült Államokban azért van ok az optimizmusra is. Igaz, hogy a jelenlegi demokrata vezetés önkényuralmi eszközök alkalmazásától sem riad vissza annak érdekében, hogy érvényesítse a politikai álláspontját – itt gondolhatunk a közösségi hálók zömében érvényesülő cenzúrára, szűnni nem akaró háborús uszításra, és a Donald Trump elleni koncepciós perekre is –, de teljesen világos, hogy van egy másik Amerika is.

– fogalmazott az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. Leszögezte, a Médiakutató Központ által életre hívott Szövetség a Szólásszabadságért azért küzd, hogy a józan ész hangjai eljussanak a polgárokhoz Amerikában is. 

A tengerentúli jobboldal felismerte a veszélyt, amelyet a baloldal elnyomó törekvései jelentenek a nyugati civilizáció valódi alapértékeire nézve, és „csapatai harcban állnak”. Tekintve, hogy a globális baloldal a világ szinte minden országában azonos eszközökkel támadja az Isten, Haza, Család értékegyüttesét, fontos felismernünk azt, hogy szükség van a nemzeti erők nemzetközi együttműködésére, annak érdekében, hogy a civilizációnk elleni támadást visszaverjük

– jegyezte meg Koskovics Zoltán. A baloldali cenzúrázással és manipulációval kapcsolatban az elemző emlékeztetett, hogy Alexander Soros, aki nem rég vette át a Soros klán irányítását, azt ígérte, hogy apjánál is agresszívebben fogja érvényesíteni politikai célkitűzéseit, így az eddig megszokottnál is ádázabb küzdelemre kell felkészülnünk. Koskovics Zoltán szerint a nyilvánosság erejével kell fellépni a rögeszmék ellen, mint például a migráció vagy a gyermekeket támadó genderideológia. Leszögezte, Magyarországnak ebben kiemelt szerepe van, hiszen itt valódi sajtószabadság van: a magyaroknak szabad leleplezniük Sorosék terveit, nálunk van arra lehetőség, hogy valódi, nyílt sisakos társadalmi vita keretében keressük az igazságot és a működőképes megoldásokat a problémákra.

 Az európai polgárokhoz is el kell juttatnunk a magyar recepteket, megoldásokat, ugyanis valódi fordulatra csak akkor számíthatunk, ha a jobboldali pártok sikeresen helyt állnak a jövőre esedékes EP-választásokon. A magyar civil társadalomnak tehát az a feladata, hogy a nemzetközi konzervatív kollaboráció motorja legyen

– jelentette ki az elemző. Az amerikai baloldalról szólva úgy vélekedett, a radikalizálódó Demokrata Párt egyre inkább rátelepszik az Egyesült Államok államapparátusára és annak szinte korlátlan eszközeit a konzervatívok és a józan gondolkodású amerikai polgárok ellen fordítja. Koskovics Zoltán szerint amennyire veszélyes pillanat ez az amerikai történelemben, annyira kézenfekvő a megoldás is:

Ha a választópolgárok elveszik a hatalmat a demokratáktól – márpedig erre a mai nehéz körülmények, és egyenlőtlen verseny keretében is mutatkozik lehetőségük –, akkor a jobboldal Donald Trump vezetésével képes lehet arra, hogy „visszavegye a hazát”. 

Hozzáfűzte, az amerikai baloldal által okozott sebek gyógyítására az amerikai jobboldal a legtermészetesebb gyógyír. Azonban – mint az elemző fogalmazott – mindez nem oldja meg az összes problémát, és nem töri le a nyílt társadalom globális túlhatalmát. Szerinte utóbbihoz már az európai polgárok segítségéhez kell folyamodnunk, annál is inkább, mert minden jel arra utal, hogy ha Amerikában vissza is tér a józan ész a kormányrúdhoz, nem számíthatunk arra, hogy a tengerentúli konzervatívok magukra vállalják Európa gondjainak a megoldását. Arra fognak koncentrálni, hogy a saját házuk táján rendet rakjanak.

Koskovics Zoltán szerint az európai kontinensen a legfontosabb mérföldkövet az EP-választások jelentik. Kifejtette, már jövőre minimális célkitűzés, hogy blokkoló kisebbséget kell szereznie az európai jobboldalnak az Unió föderális intézményeiben. Idővel pedig a többség megszerzése a cél.

A nyílt társadalom dominanciáját végső soron akkor lehet felszámolni, ha Washington, Brüsszel és az európai fővárosok közösen tudnak fellépni ellene. Persze ez borzalmasan nehéz feladat, de csak így állíthatjuk helyre a nyugati civilizáció becsületét.

– tette hozzá Koskovics Zoltán. Az elemző emlékeztetett, végső győzelem éppúgy nincs, ahogy nem létezik visszafordíthatatlan vereség sem. Amikor a múlt század végén megbukott a szovjet típusú kommunizmus, sokan úgy véltük, hogy elsöprő, visszafordíthatatlan diadalt arattunk e sötét ideológia fölött. Ma már realistábbak – és talán bölcsebbek – vagyunk.

Tudjuk, hogy a baloldal nem vész el, csak átalakul. Gyermekeinknek és unokáinknak épp úgy meg kell majd küzdenie vele, mint nekünk. Ám az, ahogy mi most szembenézünk ezzel a kihívással, példát mutathat és inspirációt nyújthat számukra a jövőben

– fogalmazott az elemző.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre