Korszakváltás történik a magyar haderőben

Korszakváltás történik a magyar haderőnél, minden képességét megreformálják, megújítják – közölte a honvédelmi miniszter hétfőn Szolnokon, a Magyar Honvédség újonnan rendszeresítendő H225M típusú helikoptereinek ünnepélyes átadásán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az MH Kiss József 86. Helikopterdandár területén tartott eseményen elmondta: megreformálják a haderőt, hogy a ciklus végére valóban megújult magyar haderő őrizze a magyar emberek épségét, biztonságát, vagyonát. Szavai szerint soha nem állt rendelkezésre ebben a kérdésben ekkora társadalmi, politikai támogatottság.

Hozzátette: a jövő évi költségvetés garantálja ugyanazt a 2023-ban már elért 2 százalékos GDP-arányos szintet a védelmi kiadásoknál, amely a NATO által is elvárt arány, és mindenképpen szükséges ahhoz, hogy az átalakulást folyamatosan fenntarthassák.

A honvédség első két Airbus H225M típusú, 70-es és 71-es oldalszámú közepes, szállító (Troop Transport Helicopter) konfigurációjú helikoptere július 17-én érkezett Szolnokra.

(MTI)

A címlapképen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter megtekint egy Leopard 2A4 típusú harckocsit a tatai Klapka György laktanyában tartott harckocsizó fegyvernemi napon 2022. július 25-én. 
MTI/Krizsán Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre