Festmények miatt forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani Pécsett

Hamarosan megnyílik a Csontváry170 kiállítás Pécsett. A művész nagyméretű képeinek szállítása miatt forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani a belvárosban.

2023. július 27-én, csütörtökön költöznek Pécsre a monumentális Csontváry-művek (a Baalbek például 385×714 centiméteres) az erre a célra kialakított biztonsági ládákban. A túlméretes szállítótréler jelzőőrök segítségével 10 óra körül – a Széchenyi tértől tolatva – érkezik meg a helyszínre. A ládákat daruval emelik be. Ez a munka csak teljes útlezárás mellett végezhető, ezért 8 és 21 óra között teljes szélességben lezárják a Janus Pannonius utca Vörösmarty utca és JPM Csontváry Múzeum (Janus Pannonius utca 11.) közötti szakaszát, beleértve a múzeum homlokzata előtti területet is.

A lezárás ideje alatt nem lehet a Szent István tér irányából a Janus Pannonius utcán keresztül a Káptalan utcába eljutni. Terelőút a Kórház tértől a Klimó György utca – Aradi vértanúk útja – Hunyadi út – Szepesy Ignác utca – Káptalan utca útvonal felé lesz. A Káptalan utca a Szepesy Ignác utcától nyugatra, míg a Janus Pannonius utca a Szent István tér felől lesz zsákutca. Az Apáca utca teljes szakaszán ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lép életbe, az utca északi oldalán pedig a Vörösmarty utca és a Szent István tér között megállási tilalom lesz érvényben a lezárás ideje alatt. Tehát az Apáca utca mind a Szent István tér, mind a Széchenyi tér felől elérhető marad.

A Janus Pannonius utca lezárt szakaszán, az utca északi oldalán a gyalogosok közlekedése biztosított lesz. A pécsi forgalomkorlátozásról és útlezárásról további információ a Biokom Nonprofit Kft-től kapható.

A címlapképen Csontváry Kosztka Tivadar – Baalbek című festménye (A naplemente Baalbekben) 

Iratkozzon fel hírlevelünkre