Jámbor András után Pankotai Lilit is megfenyegették – Kocsis Máté szerint Jámbornak nincs min csodálkoznia

Pankotai Lili a Facebook-oldalán közölte, hogy feljelentést tett egy halálos fenyegetés miatt. A tavaly októberi kormányellenes tüntetésen elmondott trágár beszédével hírhedtté vált diáklány szerint ugyanaz az ember írhatta a levelet, aki Jámbor Andrást is megfenyegette korábban.

A párbeszédes Jámbor András után Pankotai Lili, a tavaly októberi kormányellenes tüntetésen elmondott trágár beszédével hírhedtté vált diáklány is halálos fenyegetést kapott. A levél írói egyebek mellett számonkérték a Novák Katalin köztársasági elnökkel folytatott diskurzus miatt.

Feljelentést tettem ma a rendőrségen egy halálos fenyegetés miatt. Miután Jámbor András is egy hasonló fenyegetés ügyében ugyanígy járt el, vettem észre, hogy az ő és az én leveleimen is ugyanaz a kézírás figyelhető meg, azzal a különbséggel, hogy az ő esetében bevállalósan aláírták azok a fene nagy betyárok. Nagy »dolog« kellhet ahhoz, hogy halálosan megfenyegessetek egy kétgyermekes családapát és egy mindössze 50 kilós, 18 éves »kislányt«. Gratulálok!

– számolt be Pankotai Lili Facebook-oldalán.

Egy héttel korábban Jámbor András is fenyegetést kapott, amelyről azt állította, hogy a levél tartalma egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejárató kampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellene és a Szikra közössége ellen folytat.

Gyermekpornográf felvételeket találtak a Szikra Mozgalom aktivistájának számítógépén

Válaszul Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a következőket írta:

András! Rossz dolog, hogy megfenyegettek, sok politikus ismeri az érzést, átéltünk már ilyesmit. Továbbmegyek: ami veled történt, bűncselekmény, és elvárjuk a hatóságoktól, hogy derítsék fel az elkövetők kilétét. A fenyegetés, az erőszak nem lehet a közéleti viták része, eszköze.

Kocsis Máté szerint ugyanakkor Jámbornak nincs min csodálkoznia, hiszen a hazai és külföldi elvtársai, radikális szélsőbaloldaliak magyar embereket vertek félholtra Budapest utcáin.

Igen, te importáltad hosszú idő után a magyar politikába az erőszakot. Meg a bolsevik-kommunista meggyőződésed

− hangsúlyozta a politikus.

A címlapképen Pankotai Lili. Fotó: Szennyes krisztin/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre