A pápa különmegbízottját fogadta Joe Biden

Biden

Joe Biden amerikai elnök kedden fogadta a Vatikán küldöttjét, Matteo Zuppi olasz bíborost, Ferenc pápa ukrajnai békéért felelős megbízottját, hogy megtárgyalják az ukrajnai orosz invázió és az ukrán gyermekek deportálásának kérdését − közölte a Fehér Ház.

A két fél megvitatta a pápaság erőfeszítéseit, hogy humanitárius segítséget nyújtson az Ukrajnában folytatódó agresszió okozta széles körű szenvedésre válaszul, valamint a Vatikán elkötelezettségét az erőszakkal deportált ukrán gyermekek visszatérése mellett

− írták a dokumentumban. A bíborost Ferenc pápa kérésére fogadták a Fehér Házban − tették hozzá. Küldetése részeként Zuppi bíboros június elején Kijevbe utazott, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel. Ezt követően június végén Moszkvába utazott. Az orosz fővárosban találkozott Maria Lvova-Belova orosz gyermekjogi biztossal, aki a Nemzetközi Büntetőbíróság által ukrán kiskorúak „illegális deportálása” miatt kiadott elfogatóparancs hatálya alatt áll, valamint Kirill pátriárkával.

(MTI)

A címlapképen Joe Biden amerikai elnök interjút ad az Associated Press amerikai hírügynökségnek a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. június 16-án.
MTI/AP/Evan Vucci

Iratkozzon fel hírlevelünkre