Latorcai Csaba: A pozsonyi csata idején a nemzet jövője és megmaradása volt a tét, és ma is így van

Egy nemzetet nem lehet félreállítani és megbélyegezni, ha erős identitással rendelkezik, tisztában van múltjával és világos jövőképe van – mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára pénteken Zalaegerszegen, a Pozsonyi csata 1116. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Latorcai Csaba hangsúlyozta, hogy meg kell emlékezni a történelmi eseményekről és a nemzeti hősökről, akik nehéz harcok árán őrizték meg az ország szabadságát és jövőjét.

A pozsonyi csata idején – 1116 évvel ezelőtt – a nemzet jövője és megmaradása volt a tét, és ma is így van.

“Most a tárgyalóasztal jelenti a csatateret, és ott kell kiállniuk értékeink és érdekeink mellett.”

Ahogy 907-ben, most is összefogásra és a határozott cselekvésre van szükség, hogy megvédjük a békét és a szuverenitást, hogy szabad nemzetként dönthessünk a jövünk felől – mutatott rá az államtitkár.

 

A hagyományos családmodellt, a gyermekek jövőjét és az időseket minden lehetséges módon és törvényes eszközzel meg kell védeni.

A kormány célja egy olyan identitásában kikezdhetetlenül erős ország, ahol a polgárok harmóniában élnek. Tisztességes és becsületes munkával biztosítani tudják saját és családjuk megélhetését. “A történelem most ismét választás elé állít bennünket”, a tét a nemzet megmaradása és Európa jövője – mondta Latorcai Csaba.

Paál István, a megemlékezést szervező Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének elnöke arra emlékeztetett, hogy a pozsonyi csata a magyar hadtörténet egyik legfontosabb győzelme volt, amelyet követően több mint 120 esztendeig nem támadták meg az országot.

A Baross ligetben emelt Pozsonyi csata emlékműnél a város és a megye vezetői, valamint az intézmények és társadalmi szervezetek képviselői helyeztek el koszorúkat.

(MTI)

Címlapkép forrása: Facebook/Latorcai Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre