Hidvéghi Balázs: Brüsszelnek a tagállamok kioktatása helyett a saját háza táján kellene söprögetnie

Az Európai Bizottságnak a tagállamok kioktatása helyett inkább az uniós intézmények jogállamisági problémáival, elsősorban minden idők legsúlyosabb brüsszeli belső korrupciós botrányával kellene foglalkoznia – kommentálta szerdai közleményében az Európai Bizottság idei jogállamisági jelentését Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hidvéghi szerint az Európai Bizottság az elmúlt években többször bizonyította az úgynevezett jogállamisági jelentések hiteltelenségét. Kiemelte: a jelentés kettős mércét alkalmaz, mert álcivil szervezetek hamis megállapításaira épül, így nem alkalmas arra, hogy elfogulatlan képet fessen a tagállamok jogállamisági helyzetéről.

Az EP-képviselő hozzátette: Brüsszelnek először a hónapok óta zajló korrupciós botránnyal kellene foglalkoznia, illetve ideje lenne választ adnia arra, mire költötte el az uniós költségvetési pénzeket. Hidvéghi Balázs véleménye szerint az Európai Bizottságnak a tagállamok vegzálása helyett az uniós intézmények belső jogállamisági problémáiról kellene jelentéseket készítenie.

(MTI)

A címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb