Novák Katalin kinevezte az új minisztereket

Miniszterelnök úr javaslatára dr. Bóka Jánost európai uniós ügyekért felelős miniszterré, dr. Tuzson Bencét pedig igazságügyi miniszterré neveztem ki – írta Novák Katalin köztársasági elnök a Facebook-oldalára.

Varga Judit igazságügyi miniszter távozásával a kormányból Orbán Viktornak új uniós ügyekért felelős tárcavezetőt kellett kijelölnie. A tisztséget nem az egyik tárcavezetőjének adta, hanem az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárának, Bóka Jánosnak. Bóka európai uniós ügyekért felelős miniszterként folytatja a munkát. A kormányfő az igazságügyi miniszteri tisztségre Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárát jelölte.

 

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök, miután az államfő átadta a miniszteri kinevezési okmányt Tuzson Bence igazságügyiminiszter-jelöltnek és Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszterjelöltnek a Sándor-palotában 2023. július 4-én. MTI/Sándor-palota/Kékesi Donát

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre