Azbej Tristan: A kormány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a politikai jelenléte megerősítésére az afrikai Száhel-övezetben

Az afrikai Száhel-övezet szerepe egyre fontosabbá válik humanitárius, migrációs, biztonsági, külgazdasági szempontból, ezért a magyar kormány egyre nagyobb hangsúlyt fektet a politikai jelenléte megerősítésére a térségben – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Azbej Tristan emlékeztetett, a Hungary Helps Program a régió több országában indított humanitárius és gazdaságfejlesztési programokat, legutóbb Nigerben a katolikus egyház iskolájában adtak át humanitárius adományt.
Megerősítették a konzuli jelenlétet a térségben, múlt héten Magyarország és Niger védelmi együttműködést kötött – írta.

Az államtitkár bejegyzése szerint Máthé László Eduárd személyében a szubszaharai térségben megvalósuló tevékenységek külpolitikai összehangolásáért felelős miniszteri biztost neveztek ki. Továbbá Magyarország keresi a Szudánban egyre súlyosabb mértéket öltő erőszak regionális hatásaira adható humanitárius választ – írta.

Afrika jövője kihat a mi jövőnkre is. Elvünk, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van

– emelte ki Azbej Tristan.

 

Forrás és fotó: Azbej Tristan/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre