Lukasenka elárulta, mit lesz a Wagner-harcosok sorsa Belaruszban


Hirdetés

Aljakszandr Lukasenka felkérte a Wagner-csoportot, hogy adják át harci tapasztalataikat a belarusz haderőnek − számolt be a CNN amerikai hírcsatorna.

A belarusz elnök pénteken, az ország függetlenségének napján megtartott beszédében úgy fogalmazott: Sajnos nincsenek itt [a Wagner harcosai], de ha eljönnek és átadják harci tapasztalataikat, akkor szívesen fogadjuk azokat − fogalmazott a belarusz elnök. Lukasenka hozzátette, nem fél a Wagner harcosaitól, hiszen sokukat régóta ismeri.

Ezek az emberek a világ minden táján a normális civilizációért harcolnak. A Nyugat gyűlöli őket

− húzta alá. Az államfő figyelmeztetett, olyan politikai és katonai krízis előtt állunk, ami példátlan az emberiség történetében, ennek megoldásában pedig nem segít, hogy a Nyugat elzárkózik a párbeszédtől. Állítása szerint az Európai Unió és az Egyesült Államok együttesen elképesztő tempóban fegyverzi fel Lengyelországot, és „proxy gyakorlótérré” teszi a kelet-európai államot, akárcsak tette azt Ukrajnával.

A címlapképen Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök egy minszki szavazóhelyiségben 2020. augusztus 9-én, az elnökválasztás napján. 
MTI/AP/Szergej Gric

'Fel a tetejéhez' gomb