Hollik István a Legfőbb Ügyészhez és a pénzügyminiszterhez fordult Karácsony Gergely “pénzmosási botrányával” kapcsolatban

Hollik István írásbeli kérdéssel fordult a Legfőbb Ügyészhez és a pénzügyminiszterhez Karácsony Gergely pénzmosási botrányával kapcsolatban.

A Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán pénteken úgy fogalmazott: tettem ezt azért, mert az ügy és a főpolgármester hányaveti válasza minimum gyanút keltő.  A titkosítás alól feloldott összefoglaló jelentést mindenki olvashatta.  Ez alapján számos kérdés felmerül, de a “dollárbaloldal” azóta sem tud, és nem akar egyértelmű választ adni!  – írta Hollik István.

Gondoljunk csak bele: életszerű-e az, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát segítő egyesület számlájára több mint 457 milliót tesznek fel készpénzben, miután Karácsony Gergely visszalépett? Hihető-e az egész balhé a pénzmosás gyanúja nélkül, ha tisztázzuk: az április 3-i választás után 126 milliónyi készpénzt tesznek fel a számlára +kampányolni+?

– fogalmazott a kormánypárti politikus. Ráadásul a készpénzes befizetések 13 alkalommal haladták meg a tízmillió forintos értékhatárt, ezen belül pedig 5 alkalommal az ötvenmillió forintot is. Arról nem is beszélve, hogy a készpénz nagyobb része külföldi valutában volt. Ezek bizony felvetik a pénzmosás gyanúját – írta.

Éppen ezért írásbeli kérdéssel fordultam a Legfőbb Ügyészhez és a Pénzügyminiszterhez! Mellébeszélés és gyermekded mesék helyett, amiket a dollárbaloldal előad, ideje tisztán látnunk!

– fogalmazott Hollik István.

Forrás: Hollik István/Facebook

A címlapképen Karácsony Gergely fõpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fõvárosi Közgyûlés erre a napra összehívott ülése.
MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre