Hagyjuk magunkban, hogy Isten nagyra nőjön – Papszentelés Nyíregyházán

Két áldozópapot is felszenteltek a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegyében, Keresztelő Szent János születésnapján. Az újonnan fölszenteltek együtt miséztek a szentelő püspökkel, ezzel megélve az első szentmiséjüket, melynek végén közösen adják az áldást mindazokra, akik segítették őket abban, hogy eljussanak a szentelési oltárhoz.

A nyíregyházi Csapó Márton és a kézdivásárhelyi születésű Mike Ervint Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi egyházmegye megyéspüspöke szentelte. A főpásztor azt mondta, ez a nap különleges, öröm mindannyiunk számára, reménnyel, örömmel, a jövőbe tekintés bizalmával teli ünnep.

Akkor leszünk igazán boldogok, ha megvalósítjuk azt a programot, amelyet Keresztelő Szent János valósított meg: hagyjuk magunkban, hogy Isten nagyra nőjön

– fogalmazott Palánki Ferenc. A zsúfolásig megtelt nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban sokan ünnepeltek, köztük Bosák Nándor nyugalmazott püspök, az egyházmegye papjai, vendéglelkipásztorok, családtagok, rokonok, barátok az egyházközség hívei.

 

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre