Rétvári Bence: A baloldal jövőképe a bukott múlt az oktatás területén

A baloldal az új pedagógus életpálya törvény kapcsán csak azt mondta el, hogy mit nem akar, azt viszont nem, hogy mit akar – mutattott rá Facebook-posztjában Rétvári Bence, Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerinte az ellenzéki politikai erők semmilyen megoldási javaslattal nem álltak elő azokra a problémákra, amelyek általában jelentkeznek az európai és a magyar iskolarendszerben. Helyette kivonultak az egyeztetésről, álhíreket terjesztettek a törvényjavaslatról és erőszakos akciókat szerveztek. A törvényjavaslat maratoni parlamenti vitájában azonban többen is szorult helyzetükből azzal próbáltak kimenekülni, hogy a választás előtti száz pontjukra hivatkoztak, amelyet az ELEGY Oktatáspolitikai Szakbizottság készített a baloldali pártok számára. Az államtitkár szerint így még ijesztőbb a helyzet, ugyanis a baloldal ott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyta.

Semmit nem csinálnának másként, mint ahogy korábban tették. Mint a Bourbonok: semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek. A baloldal jövőképe a bukott múlt az oktatás területén

– vélekedett. Néhány baljós példát is felidézett, köztük, hogy a baloldal újból piacosítaná a tankönyvellátást, ahogy korábbi kormányzásuk idején is privatizálták a tankönyvkiadót, és 71 százalékkal emelték a tankönyvcsomagok árát. Rétvári Bence arra is emlékeztetett, hogy a balliberálisok LMBT érzékenyítő programokat vezetnének be az iskolákban egy genderszemléletű kötelező etikai kódex mellett, ahogy korábbi kormányzásuk idején is az óvodai nevelés programjukba már beleírták a genderideológiát.

Megpróbálták kivezetni, hogy a kisfiúk fiús, a kislányok lányos játékkal játszanak, a gendernek adtak volna teret a hazafias tanterv helyett, ahogy korábbi kormányzásuk idején is a Soros Alapítvány által támogatott Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társaságnak szervezték ki a nemzeti alaptanterv előkészítését

– idézte fel.

Forrás: Rétvári Bence/Facebook

A címlapkép forrása: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

'Fel a tetejéhez' gomb