Felvételen hallható, mit mondtak utoljára a lezuhant gép magyar pilótái – VIDEÓ

Június 18-án kapott szörnyű hírt a magyar repülőstársadalom, ekkor ugyanis két rutinos magyar pilóta tengerbe zuhant Svédországban. A roncsot és utasait – két, 40–50 év közötti magyar állampolgárt, Dánielt és Gábort – hétfőn reggel találták meg búvárok és helikopterek segítségével.

A svéd köztévé információi szerint a gép Lengyelországból a Stockholmtól északnyugatra fekvő Dala-Jarnába tartott, de menet közben megváltoztatta útirányát, és a Stockholmtól 100 kilométerre délnyugatra lévő Skavsta nemzetközi repülőtér irányába tartott – írja a Metropol.

A Radar stábja megszerezte azokat a felvételeket, amelyeken a légiforgalmi irányító és a pilóták utolsó beszélgetése hallatszik. A tragédia napján, 20.02 perckor az alábbi üzenetet küldte a légiirányító a gépnek, de erre már nem jött válasz:

Elvesztettem önökkel a radarkapcsolatot. Valószínűleg azért, mert túl alacsonyan vannak…

Korábban az alábbi beszélgetés zajlott a pilóták és az irányítók között:

Kaptunk egy repülésirányító kollégánk barátjától tájékoztatást, hogy az önök eredeti célállomásán az időjárás egyáltalán nem alkalmas a leszállásra, ő azt javasolja, hogy menjenek el máshová!

Oké, köszönöm uram!

– ez volt az utolsó válasz Dánieltől és Gábortól, akik rutinos pilótáknak számítottak, rengeteg repülési óra volt mögöttük. A két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetője és a Wizzair légitársaság pilótái voltak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre