Lerohanták Szijjártó Pétert az újságírók – VIDEÓ

Hatalmas médiaérdeklődés övezi Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar delegáció albániai tárgyalásait. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán is megosztott egy videót.

Remélem, hogy a béke minél hamarabb elérkezik. Mi, magyarok a szomszédságban rendkívül nagy árat fizettünk ezért a háborúért. Magyarok halnak meg ebben a háborúban, az ukrajnai magyar közösség tagjai. Éppen ezért békét akarunk minél hamarabb. Arra kérjük mindkét felet, hogy kezdjenek béketárgyalásokat, amilyen hamar csak lehet, és azt akarjuk, hogy tűzszünet legyen

– mondta Szijjártó Péter újságíróknak nyilatkozva Tiranában. A külügyminiszter kiemelte, ha nem tudjuk nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, akkor feladjuk a béke reményét. Ez az, amit szeretnénk elkerülni, ezért tartjuk a kommunikációs csatornákat nyitva.

Úgy gondoljuk, hogy nincs megoldása ennek a háborúnak a csatatéren. Az egyetlen megoldás erre a háborúra a tárgyalóasztal körül van, tehát minél hamarabb ülnek le a felek a tárgyalóasztalhoz, annál jobb

– fejtette ki a tárcavezető.. Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar delegáció albániai tárgyalásait hatalmas médiaérdeklődás övezi. A külügyminiszter Facebook-bejegyzéséhez is azt írta:

Ennél több orosz kamerának nehéz elmondani…

A hivatalos út során a felek egyezményeket írnak alá, melyek az országaink közötti együttműködés fokozására vonatkoznak. Tekintettel Magyarország közelgő EU-elnökségére, kiemelt helyen szerepel a témák között az Albánia EU-integrációját segítő együttműködésünk – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Forrás és fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre