Országos roma búcsú lesz Mátraverebély-Szentkúton

Országos roma zarándoklat lesz Mátraverebély-Szentkúton július 8-án a Boldog Ceferino Intézet szervezésében, Dr. Lakatos Péter országos cigánypasztorációs referens vezetésével.

Az esemény szombaton 9 órakor kezdődik, ahol dicsőítés, tanúságtétel és gyónási lehetőség várja a zarándokokat. A 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Dr. Veres András győri megyéspüspök lesz. A gyermekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, ebéd után a résztvevő csoportok rövid, 5-10 perces rövid műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

A szervezők kérik, hogy a csoportok jelentkezésüket július 2-ig tegyék meg az ITT található felületen.

Ugyancsak itt várják az előadó csoportok jelentkezését, és a busztámogatási igényeket is. További információ és személyes tájékoztatás Kisszölgyémi Tímeától kérhető az alábbi elérhetőségeken: asszisztens@boldogceferinointezet.hu és +36 30 161 2577

Mint azt a Boldog Ceferino Intézet oldalán található tájékoztatóban olvashatjuk, az utazásokat idén korlátozott mértékben tudják támogatni, kérik, hogy a regisztrációs felületen jelezzék az ilyen irányú kéréseket. Fontos tudnivaló, hogy kizárólag a csoportok részére bérelt buszokat tudják támogatni, személyautókat nem.

Az ebédről mindenki maga gondoskodik: a kegyhelyen előzetesen megrendelt és előre fizetett ebédet a foglalas@szentkut.hu címen, +36 20 422 2525 lehet egyeztetni. Ennek határideje 2023. június 29. A csoportvezetők csoportonként rendelhetnek 1900 Ft/adag áron gulyáslevest és túrós táskát.

A zarándoklat programja ITT, a busztámogatási tájékoztató ITT érhető el.

Forrás: Boldog Ceferino Intézet

A címlapképen résztvevők láthatók az országos roma zarándoklaton tartott szentmisén a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen 2021. július 3-án. Forrás: MTI/Komka Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre