Katolikusellenes drag „nővér” kapott állami kitüntetést 

Michael Williams, más néven a „Roma nővér”, az „Örökös Bűnbocsánat Nővérei” nevű katolikusellenes drag csoport San Franciscó-i tagozatának tagja, aki hétfőn kitüntetést kapott a kaliforniai állami törvényhozástól. A helyszínen katolikusok és más keresztények százai tartottak imavirrasztást, a kaliforniai republikánus frakció több tagja pedig tiltakozásul kisétált az épületből.          

Brian Jones, a kaliforniai szenátus republikánus frakciójának vezetője nyilatkozatot adott ki, amelyben a „Roma nővér” tiszteletére adott kitüntetést „arculcsapásnak” nevezte azon katolikusokra nézve, akik fontosnak, az identitásuk sarokkövének tekintik a hitüket. 

 

„Azzal, hogy meghívták ennek a gyűlöletkeltő csoportnak egy prominens vezetőjét, a demokraták nyilvánvalóan semmibe veszik az államunkban élő 10 millió katolikus lakost. Ha ez a csoport gyűlölködő üzeneteket terjesztene a zsidókról, muszlimokról, hindukról vagy bármely más vallásról, a demokraták biztosan nem hívnák meg” – véleményezte Jones.   

Az Örökös Bűnbánat Nővérei drag csoport a katolikus valláshoz kötődő képeket és jelképeket használ ahhoz, hogy felhívja a figyelmet az LMBT fontosságára és pénzt gyűjtsenek a mozgalomnak, ráadásul az előadóik apácáknak nevezik magukat.  

Williams 1987 óta tagja a drag csoportnak, aktivista, pornófilmes és az egyik legismertebb a közösségből, ahonnan egy másik személy, Scott Weiner is kapott kitüntetést. 

 

A republikánusok megpróbálták elérni, hogy ne hívják meg őket, levelet is írtak Toni Atkins szenátusi elnöknek, azonban Atkins visszautasította a kérést, mondván, hogy ez „félrevezetett figyelemelterelés a Pride hónap első napján”.   

Forrás: Catholic News Agency 

A címlapkép forrása: Twitter/Truthseeker 

Iratkozzon fel hírlevelünkre