Alapjogokért Központ: Brüsszel az illegális migrációból legálisat csinálna

Brüsszel az egyre brutálisabb orosz-ukrán háború idején is a migránsok Magyarországra erőltetésével van elfoglalva; az illegális migrációból legálisat csinálna – írta az Alapjogokért Központ.

Miközben Európa hosszú idő óta a legnehezebb napjait éli, Brüsszel, hatalmával visszaélve, ismét kötelező migránskvótát vezetne be – figyelmeztetett az Alapjogokért Központ. Hozzáfűzték: bár a magyar emberek a 2016-os népszavazáson egyértelművé tették, hogy nem fogadják el a kötelező kvótát és az áttelepítéseket, az unió belügyi tanácsa mégis a kötelező migráns-szétosztási mechanizmus megalkotásáról hozott döntést; bármiféle előtárgyalás nélkül, úgynevezett helyben kiosztott javaslatként, ismételten nem az első biztonságos ország elvére alapozva.

Magyarország 2015 óta már 650 milliárd forintot költött az európai határok védelmére, ebből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg – emelték ki. Úgy vélik, ha a brüsszeli bürokraták valóban kezelni akarnák a migrációt, eszükbe sem jutna a tömeges illegális migráció okozta problémákat szétteríteni Európa-szerte.

Segíteniük kellene hazánk erőfeszítéseit, ehelyett azonban Brüsszel milliárdos büntetések kiszabását tervezi

– állapította meg az Alapjogokért Központ. Hangsúlyozták: miközben Magyarország és Lengyelország mondvacsinált okokból nem kapja meg a neki járó forrásokat, addig Brüsszel migránsonként húszezer euróra kívánja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek elutasítják a migránsok szétosztását. Összehasonlításképp megjegyezték, Brüsszel Magyarországnak és a lengyeleknek is csupán kétszáz eurónyi segítséget nyújt egy ukrán menekült ellátásáért cserébe.

Brüsszel a háború leple alatt, lopakodó jogalkotással ismét azt a szétosztási mechanizmust erőlteti, amely 2015 óta már sokszor elbukott

– írták. Álláspontjuk szerint a jelenlegi nehéz időkben az uniós vezetőknek az európai emberek érdekeiért kellene küzdenie, minden erővel azon kellene dolgozniuk, hogy a háborús felek között tűzszünetet érjenek el, hogy béketárgyalások indulhassanak.

Brüsszel ehelyett különféle ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát, és azokat a tagállamokat támadja, amelyek elutasítják a háború kiterjesztését, amelyek megvédenék a gyermekeket és az illegális migrációtól a határaikat és a népeiket – fogalmaztak. Megjegyezték: a veszélyes brüsszeli terv, amely a kötelező elosztási mechanizmuson keresztül kívánja szétteríteni a bevándorlókat Európában, újabb brüsszeli meghívólevél és bátorítás minden útnak indulni akaró migráns felé: gyertek bátran, Európában mindenkinek jut hely!

Forrás: Alapjogokért Központ 

A címlapképen Szíriai menekültek érkeznek a friedlandi fogadóállomásra a közép-németországi Göttingen közelében 2016. április 4-én.  (MTI/EPA/Swen Pförtner)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre