Rétvári Bence: Befejeződött a déli határzár megerősítése

Befejeződött a déli határzár megerősítése és kibővítése – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Röszkén.

Rétvári Bence a határzárnál tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarország 650 milliárd forintot költött a déli határ védelmére, a határzár kiépítésére, megerősítésére, folyamatos védelmére.

Ugyan Magyarország az Európai Unió közös határát védi, az EU lényegében nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, azoknak csupán egy százalékát fizette ki.

Az államtitkár leszögezte, az Európai Bizottság által indított számtalan eljárás ellenére Magyarország ugyanolyan kitartóan őrzi a déli határt, ahogy korábban, az illegálisan érkezőket visszafordítja, az embercsempészeket elfogja és bíróság elé állítja.

(MTI)

A címlapképen Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára látható a magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzárnál tartott sajtótájékoztatón Röszke közelében 2023. június 6-án. Mögötte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Forrás. MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre