Ferenc pápa kitüntette Hittig Gusztávot és Kovács Gergely okleveles posztulátort

Május 23-án Szombathelyen a Püspöki palota Szent Pál termében adta át a kitüntetéseket Székely János püspök.

A pápa a magyarországi Boldog Károly-tisztelet előmozdítása terén szerzett, valamint további szaktudományos és közösségi érdemeik elismeréseként a Károly Király Nemzetközi Imaliga a Népek Békéjéért vezetőségének ilyen irányú javaslatára, Székely János szombathelyi megyéspüspök felterjesztése alapján az Imaliga nagymizdói székhelyű magyar tagozatának érdemesült és jelenlegi vezetőjét a 2022. évi Boldog Károly-centenárium alkalmából 2023. március 1-jén jeles pápai kitüntetésekben részesítette – számol be róla a Vatican News.

Hittig Gusztáv úrnak a nagyapja által is viselt Pro Ecclesia et Pontifice Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta, aki a magyarországi Imaliga képviseletet Nagymizdón megalapította és 2017-ig ellátta nem csak szűkebb hazájában.

Kovács Gergely okleveles posztulátor úrnak a védőszentjéről nevezett Nagy Szent Gergely Rend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta, aki másfél évtizedes önkéntes tevékenység után 2017-ben – az Imaliga vezetőinek Szentatyánál tett látogatása alkalmával – vette át a magyar tagozat irányítását.

A pápai kitüntetésekről bővebben ITT olvashatnak.

Forrás, fotó: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre