Böjte Csaba: Remélem, hogy a rémhírterjesztők is elnyerik jutalmukat

Álmomban sem gondoltam, hogy valaha ilyen vihar fogja érni az alapítványt, a mi közös nagycsaládunkat! – írta Facebook-bejegyzésében Böjte Csaba a a Dévai Szent Ferenc Alapítvány ügyéről szólva.

Az ügy előzménye, hogy jogerősen, gyermekek szexuális bántalmazásáért 28 év letöltendő börtönbüntetést kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány volt nevelője. Ezzel kapcsolatban a szervezet vezetője megjegyezte:

Az ítélet megvolt, a törvényszék a magányos bűnelkövetőt elítélte, mi végig együttműködtünk a hatósággal, amely se engem, se egyetlen munkatársunkat nem vádolt meg! Tudtommal a szegény gyerekek se vádoltak Szabolcson kívül senki mást! Nekünk sem az ítélkezés, hanem az imádság a dolgunk!

Böjte Csaba szerint a román ügyészségnek és bíróságnak köszönet jár, mert a munkájukat profin elvégezték, a beteg részt kivették, mint egy daganatot, de nem roncsolták az egészséges szöveteket, a gyerekeknek otthont adó intézményt.

Sajnos, a politikával átitatott sajtónak ez nem volt elég

– jegyezte meg Böjte Csaba, aki szerint ők nincsenek tudatában, hogy mi mindannyian a bűnelkövető kollégánknak nem cinkosai, hanem áldozatai vagyunk!. A szerzetes reméli, hogy az alaptalan vádaskodók, rémhírterjesztők is elnyerik a jutalmukat.

Forrás: Böjte Csaba/Facebook 

A címlapképen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Erdélyben, a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án.
MTI/Biró István

Iratkozzon fel hírlevelünkre