Aleppóban adott át a Hungary Helps támogatásával épült oktatási intézményt Azbej Tristan

„Lerombolt városrészek, elmenekült lakosság, bombatalálatot kapott templomok, temetővé alakított parkok… és az újjászületés lehetősége” – kezdte Azbej Tristan, az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár bejegyzését a közösségi oldalán, ahol kiemelte, hogy Szíria 8000 éves, történelmi jelentőségű városában, Aleppóban jártak, ahol a 4 éves ostrom és a földrengés hatalmas pusztítást okozott.

Megosztotta, hogy a Dar Basil Intézményt a Hungary Helps – Magyarország segít Programon keresztül az Antióchiai Szír Melkita Egyház közreműködésével támogatták, 

„ezzel lehetőséget adva a keresztény kulturális örökség megóvására és olyan hiánypótló szakképzésekre, amelyek elősegítik a keresztények helyben maradását”. 

Egy nappal korábban a szíriai polgárháborúban lerombolt damaszkuszi görögkatolikus Al Riaja (Gondoskodás) Iskolát adták át, amely 1400 diákot tud befogadni, ezáltal nemcsak egy tér a vallások közötti béke megteremtéséhez, hanem lehetőség a keresztényüldözés és a háború elől menekülők hazatérésére. 

 

A címlapképen Azbej Tristan az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár a Szentháromság templom szentelésén. (Forrás: Facebook/Azbej Tristan)

Iratkozzon fel hírlevelünkre