Rétvári Bence: Az LMBT mesekönyv után itt az LMBT tini képregény 

Pár napja egy ismerősöm az iskolás fiával egy könyvesboltban keresett ajándékot. Megnézték az ifjúsági könyvek polcait is. A Pál utcai fiúk és az Abigél mellett viszont egy olyan könyv is ott hevert, amiről egy átlag olvasó első ránézésre észre se venné, hogy inkább felnőtteknek való LMBT tartalmat hordoz – írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára a közösségi oldalán. 

„Valljuk meg, igencsak nem várt helyzetbe kerül a szülő, amikor az ifjúsági irodalom polcról gyanútlanul leemelt Heartstopper című könyvben hirtelen csókolózó fiúkat ábrázoló képregényt talál. Nem tudja a szülő, hogy most őt akarják provokálni, vagy a gyerekét átnevelni.”  

Hozzátette, hogy a könyv leírásából kiderül, hogy a történet egy fiúról szól, aki vonzalmat érez egy másik fiú iránt. A címlapot és egy-egy oldalt elnézve, talán az a fő üzenete a könyvnek, hogy bármelyik tinédzserből lehet homoszexuális, mégha ránézésre a másik nem érdekli is. 

„Ez a »társadalmi nemek« ideológiája, ez a gender vagy LMBT legfőbb tétele. Szerintük a nemiség nem adottság, hanem társadalmilag választható és változtatható. Valódi szándékuk pedig a család relativizálása és gyengítése. A gender agresszív terjeszkedése már elérte a gyermek és ifjúsági irodalom minden korosztályát.”  

Felidézi, hogy a Meseország mindenkié című könyv pár éve óriási felháborodást váltott ki. A kisgyerekek felé irányuló átnevelést gyermekvédelmi törvénnyel és népszavazással sikerült megállítani,

„de úgy látszik, 3,6 millió ember akarata nem elég nekik, újabb és újabb módon is a gyerekek (!) közelébe akarnak férkőzni”.  

„Bármennyire is azt mondják, hogy ezek a tartalmak csak tájékoztatnak vagy szórakoztatnak, valójában a gyerekeket befolyásolni akarják, és aztán a szülőkre hárul az összezavart helyzet kezelése. A gyermekek identitásfejlődése eleve hosszú és bonyolult folyamat, a nem kért külső beavatkozók viszont csak még tovább nehezítik a tinédzserek és szüleik dolgát. Most pedig a tiniket célozzák meg egy LMBT képregénnyel, hogy az amúgy se egyszerű korszak még kuszább legyen” – hívta fel a figyelmet. 

„Tisztelt LMBT szervezetek és kiadók! A magyar szülők nagy többsége nem kér az ilyen taralmomból, nem akar »véletlenül belefutni« sem az iskolában, sem az ifjúsági médiában, sem az ifjúsági helyeken. A gender támadja a családi értékeket, nekünk viszont kiemelten fontosak. A szülők szeretnék maguk nevelni a gyereküket, és nem kérnek beleszólást olyan külső szereplőktől, akik felbukkannak, összezavarnak, aztán távoznak, nem törődve azzal, mit hagynak maguk után.

Láttunk a történelemben már ilyet. Először csak be kellett engedni a divatos ideológiát az irodalomba, aztán már csak politikailag korrekt könyvek jelenhettek meg, a többinek nem volt maradása (cenzúra, zúzda, rosszabb esetben égetés). Nekünk a biológia számít, és nem az ideológia. Mi meg akarjuk őrizni a saját szabadságunkat és a gyermekeink szabadságát!

Hogy egy felnőtt hogy éli a magánéletét, az a magánügye. De a gyerekeinket hagyják békén!” – szólította fel őket. 

Címlapkép: Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre