A moszkvai régióban találtak három lezuhant ukrán drónt

Szíria - Amerikai légicsapás

Három lezuhant, kamerával felszerelt, azonosítatlan kvadkoptert találtak Moszkva megye különböző területein – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség a biztonsági szolgálatokra hivatkozva.

Az egyikre Noginszk városhoz közel találtak rá hétfőn, négy kilométerre attól a helytől, ahol egy nappal korábban találtak egy „robbanóanyaggal felszerelt, lezuhant ukrán drónt”.

A TASZSZ szerint a robbanóanyagot szállító drón, amelyet Ukrajnában gyártottak, 900 kilométert képes repülni.

A másik két, kamerás drónt a régió más területein találták meg. Mind a három kvadkoptert törvényszéki vizsgálatra küldték.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét 645 főben adta meg, és közülük – mint mondta – elérhette a 360-at azoknak a katonáknak és „zsoldosoknak” a száma, akik a Donyeck körzetében folyó harcokban estek el.

Az ehhez a fontszakaszhoz tartozó Bahmutban az orosz rohamegységek a légideszant erők, valamint a tüzérség és a légerő támogatásával „folytatták az ellenség elpusztítását célzó aktív tevékenységüket”. A tábornok szerint az orosz erők nagy mennyiségű haditechnikai eszköz és fegyverzet mellett megsemmisítettek egy Sz-300-as légvédelmi rendszert és egy lőszerraktárt is.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

(MTI)

A címlapképen Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője nyilatkozatot tesz a Szíria elleni amerikai légicsapásokról Moszkvában 2017. április 7-én. Forrás: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Iratkozzon fel hírlevelünkre