„Ne tömd a fejed” – Védd meg társaidat egy ártalmas szokástól és nyerj!

Az utóbbi hetekben reflektorfénybe került egy rendkívül káros, régi-új dohánytermék, a magának divathullám-jelleggel teret hódító snüssz, melynek használata a tinédzserkorúak körében futótűzként terjed.

Az ajak és az íny közé feltapasztható dohánytasakból egy cigaretta nikotintartalmának többszöröse szívódik fel, ami örömérzetet és kellemes bódultságot vált ki, amíg azt felhelyezve hagyják – ez azonban észrevétlen, hiszen használata se égéssel, se kellemetlen szagokkal nem jár együtt, ennek következtében pedig a legtöbb szülő nincs tisztában azzal, hogy gyermeke az iskolában, akár egy tanórán is, száját piszkálgatva épp súlyos függőségbe taszítja szervezetét. Az egészségügyi következmények ismerősen csengenek a cigarettás dobozok oldaláról: daganat, szív- és érrendszeri elégtelenség, sorra kihulló fogak.

A Szent István Intézet felismerve a tizenévesek körében terjedő addiktív és káros divat fontosságát, pályázatot hirdet, amely erre – a hazai közbeszédben egyelőre sajnálatosan kevés nyilvánosságot kapott – jelenségre hívja fel a figyelmet.

Mivel a snüssz leginkább a kiskamasz korosztályban terjed, a középiskolás, 15-18 éves korosztály tagjait kérik, hogy készítsenek olyan figyelemfelkeltő plakátokat diáktársaik számára, amelyek a snüssz fogyasztás káros hatásaira hívja fel a figyelmet. A Szent István Intézet 2023. május 30., 12.00 óráig várja a szabadon választott technikával elkészített pályamunkák beérkezését az info@szentistvanintezet.hu címre, melyeket grafikusművészek és kommunikációs szakemberek bírálnak majd el.

A legkreatívabb plakátot elkészítő pályázó iskolája számára 1 db beltéri pingpong asztalt, a második és harmadik helyezett pedig 1-1 db csocsóasztalt nyer.

A pályázat ITT is elérhető.

Forrás, fotó: Szent István Intézet

Iratkozzon fel hírlevelünkre