„Zarándokként, mindenki testvéreként” érkezik Budapestre Ferenc pápa

A vasárnapi Mária imát követően a pápa bejelentette magyarországi apostoli látogatását, köszönetét fejezve ki, hogy a magyar hívek nagy elkötelezettséggel készülnek fogadására. Imákat kért Ukrajnáért és Szudánért, megemlékezett a Párizsi Kommün boldoggá avatott vértanú papjairól, a Föld napjáról és a Szent Szív Katolikus Egyetem napjáról – számolt be róla a Vatikáni Rádió.

Ferenc pápa a Regina Coeli elimádkozása után jelentette be, hogy április 28-án háromnapos látogatásra indul Budapestre. Útja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából 2021-ben tett látogatása befejezése lesz. Ezúttal alkalma nyílik rá, hogy újból találkozzon a számára oly kedves egyházzal és néppel.

A katolikus egyházfő utalt rá, hogy ez az utazás egyben Közép-Európába vezeti el, amely felett továbbra is a háború jeges szelei fújnak, miközben sokak elvándorlása miatt sürgős humanitárius kérdések kerülnek napirendre.

Ferenc pápa a következő szavakat intézte Magyarországhoz:

„Szeretettel fordulok hozzátok, magyar fivéreim és nővéreim, várva, hogy zarándokként, barátként és mindenki testvéreként meglátogassalak benneteket, és találkozzam többek között hatóságaitokkal, a püspökökkel, a papokkal, az Istennek szentelt személyekkel, a fiatalokkal, az egyetemi hallgatókkal és a szegényekkel. Tudom, hogy nagy elkötelezettséggel készültök fogadásomra: szívből mondok ezért köszönetet. És mindenkit kérek, hogy imádsággal kísérjen el engem ezen az utazáson”

– mondta Ferenc pápa, majd ismét arra buzdított, hogy ne feledkezzünk meg ukrán testvéreinkről sem, akiket még mindig sújt ez a háború.

Forrás: Vatikáni Rádió

A címlapképen Ferenc pápa Regina Coeli (Mennyek Királynője) imádságot mond a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából 2023. április 16-án. Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini

Iratkozzon fel hírlevelünkre