Orbán Viktor elárulta, mi a közös benne és a magyar diákokban

Mindig örömmel jövök, és otthon érzem magam önök között – hangsúlyozta a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján mondott beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte: van néhány tulajdonság, ami közös kell, hogy legyen a diákokban, az oktatókban és a miniszterelnökökben. Szerinte az egyik ilyen a kíváncsiság, a másik a kreativitás, a problémamegoldás és a harmadik a kitartás. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a negyedik fontos képesség az együttműködés, mert család, munkatársak nélkül nem lehet nagyot alkotni. Mint hangsúlyozta: ez a siker kulcsa.

A magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskoláinkat, az iskolarendszerünket, persze lehetne jobb is, és van is még mit javítani rajta, de ne becsüljük alá se. A magyar diákok sikere itthon és a nemzetközi mezőnyben egyben az oktatás sikere is

− fogalmazott. A miniszterelnök leszögezte, hogy Magyarország csak akkor boldogul, ha mindenki dolgozik – és jól dolgozik. Kiemelte, hogy a kormány folyamatosan megújítja a szakképzést, a tanulók, az oktatók és a szülők pedig nyitottak a változásokra.

Évről évre többen jelentkeznek a szakképzésbe, és javulnak a jegyeik

− ismertette a kormányfő. A miniszterelnök Márai Sándort idézve elmondta, mindig nyugatra menj, és ne feledd soha, hogy keletről jöttél, ma már a Kárpát-medencében együtt vannak jelen a nyugati és keleti cégek a magyar vállalkozásokkal, és olyan országot építenek, ahol jó élni. A miniszterelnök kiemelte: csak itt van magyar jövő. Orbán Viktor a beszédében megköszönte a pedagógusok munkáját. Beszéde végén sok sikert kívánt a szakképzésben tanulóknak és az oktatóknak. Orbán Viktor miniszterelnök immár kilencedik alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol az oktatás és a szakképzés volt a központban.

 

Forrás: Hír TV/Facebook

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen Kiskõrösön, Petõfi Sándor szülõháza elõtt 2023. március 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre