Magyarország lett az Európai Cursillo Mozgalom vezetője

Magyarországon tartotta találkozóját az Európai Cursillo Mozgalom (GECC) vezetősége. A résztvevők egyhangúlag a Magyarországi Cursillo Mozgalmat bízták meg az európai mozgalom vezetésével a következő négy évre.

Az összejövetel célja a mozgalom európai vezetésének megújítása volt, amely négyévente esedékes. Az európai országok cursillós vezetőinek találkozójára Anglia, Ausztria, Csehország, Hollandia, Horvátország, Olaszország, Portugália, Spanyolország és Ukrajna képviseletében érkeztek résztvevők, Magyarországot Várdai Judit világi elnök, Szűcs Imre atya operatív lelki vezető és Csibi Tamás nemzetközi koordinátor képviselte.

A szombat este tartott szavazáson egyhangúlag a Magyarországi Cursillo Mozgalom kapta meg a felhatalmazást az Európai Cursillo Mozgalom vezetésére, ezzel négy évre a felelősséget mozgalom szolgálatáért.

Szombat délutánra nagyon mély, megrendítő szentségimádást állított össze a GECC spanyol vezetősége. Számomra a legerősebb üzenet az egységért, a közösségért, a közösség békéjéért való imádság volt. Tudtuk mindnyájan, hogy ezt követi az új vezetőség megválasztása. Azért imádkoztam, hogy csak akkor válasszanak meg minket, ha Jézus tud használni az egységért való munkában

– elevenítette fel a választás előzményeit Várdai Judit.

A cikket teljes terjedelmében a Magyar Kurír honlapján olvashatják.

Forrás: Magyar Kurír

A címlapkép forrása: Magyarországi Cursillo Mozgalom

Iratkozzon fel hírlevelünkre