Bankkártyával is lehet adományozni a templomokban

Az okostelefonok és bankkártyák világában készpénzt egyre kevesebben hordanak maguknál, így fontossá vált, hogy alkalmazkodni tudjunk a digitális megújuláshoz az adománygyűjtés terén is. Az iGive csapata azt a célt tűzte ki, hogy segítséget nyújthassanak a plébániák és egyházi szervezetek részére, mégpedig az iGive bankkártyás adományozó terminál segítségével, ami Magyorországon országszerte több helyen sikeresen működik.

Az utóbbi években a templomokban is teret kapott a digitalizáció, például a szentmisén nagy szerepet kapó kivetítő. Ennek alapján indult el az iGive bankkártyás terminál is, amellyel az adományozás mindössze tíz másodpercet vesz igénybe egyetlen érintéssel.

Az eszközön az adott közösségre szabhatók a figyelem felhívására szolgáló szövegek, az adományozáskor kiválasztható összegek, valamint a háttérkép is. A készülék továbbá hordozható, így hétköznap átvihető a plébánia épületébe is, megkönnyítve az irodai pénzbefizetéseket, egy esetleges rendezvény alkalmával pedig könnyedén elhelyezhető a közösségi házban

– írják a közleményben. Az eszköz telepítésével az iGive az adományozási kultúra fejlesztését is szeretné fellendíteni, a terminál használatával elkerülhető a készpénzhasználat, a papírcímletek vagy aprópénz időigényes számolása és annak beváltási költsége is.

Az eszköz használatával együtt tehetünk templomainkért, ami segít növelni templomaink bevételeit is. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy azokban a templomokban, ahol az iGive terminálok kihelyezésre kerültek, az adományok mértéke 30-40 százalékkal növekedett.

– írják. Az iGive-terminálok a teljesség igénye nélkül az alábbi templomokban segítik a plébánia életét:

  • kelenföldi Szent Gellért-templom,
  • pesti ferences templom (Ferenciek tere),
  • pasaréti ferences templom,
  • szegedi jezsuita templom,
  • esztergomi Szent Anna-plébániatemplom.

Forrás: Magyar Kurír

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre